Međugradski železnički saobraćaj kreće od ponedeljka, prvi polasci iz Subotice za Novi Sad i Sombor Međugradski železnički saobraćaj kreće od ponedeljka
ponedeljak, 04 maj 2020 17:58

Međugradski železnički saobraćaj kreće od ponedeljka, prvi polasci iz Subotice za Novi Sad i Sombor

Od ponedeljka, 4. maja, železnička kompanija za prevoz putnika "Srbija voz" postepeno će uvoditi vozove u unutrašnjem putničkom saobraćaju. Prvi polasci iz Subotice biće za Sombor i Novi Sad.
Međugradski železnički saobraćaj kreće od ponedeljka, prvi polasci iz Subotice za Novi Sad i Sombor.

U skladu sa popuštanjem mera Vlade Srbije u borbi protiv pandemije korona virusa, na red je došao i javni prevoz, odnosno železnički i autobuski transport putnika. Kako je saopšteno iz nacionalne železničke kompanije, već od ponedeljka počinje postepeno uvođenje u saobraćaj većeg broja linija, na celoj teritoriji Srbije.

Kako bi se postigla maksimalna zaštita putnika, u skladu sa merama komapanija "Srbija voz" preduzeće neophodne aktivnosti koje se u najvećoj meri tiču bezbednosti putnika, u skladu sa aktuelnom situacijom.

- U cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, putnici su dužni da prilikom putovanja obavezno koriste zaštitna sredstva maske i rukavice, drže bezbednu distancu i prate uputstva konduktera, kao i obeležja u vozu - kažu u Železnicama Srbije - Pre uvođenja vozova u saobraćaj preduzete su sve mere zaštite, kako putnika tako i vozopratnog osoblja. To je podrazumevalo dodatna čišćenja vozova, odnosno dezinfekciju podova, staklenih i metalnih površina, kao i svih ostalih površina sa kojima putnici dolaze u kontakt prilikom putovanja.

Vozovi na relaciji Novi Sad-Subotica-Novi Sad polaze iz Novog Sada u 7:10, 9:55 časova, a iz Subotice u 7:20, 10:05 časova. Na relaciji Novi Sad-Sombor-Subotica voz iz Novog Sada za Sombor kreće u 7:15 časova i do Subotice u 10:10 časova. Voz iz Subotice za Sombor polazi u 7:30 i u 14:40 časova, i iz Sombora za Suboticu u 9:55 časova, a iz Sombora za Novi Sad u 7:16 i u 10:20 časova.

Kako saznajemo posle svake vožnje će se vršiti temeljna dezinfekcija, odrediće se posebna vrata za ulaz i za izlaz putnika, a kondukteri će biti u obavezi da vode računa o smeštaju putnika. Nakon ukidanja vanrednog stanja, odnosno policijskog časa, postepeno će se vraćati važeći red vožnje, a to je realno da se desi posle 11. maja.

Izvor: subotica.com

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti