ponedeljak, 24 jun 2024 04:29

Održan XXVII „Somborski kotlić“ Najbolji paprikaš skuvao Predrag Lovrić iz Apatina

U organizaciji Turističke organizacije grada Sombora, pod pokroviteljstvom Grada Sombora, održana je tradicionalna 27. po redu manifestacija „Somborski kotlić“, na kojoj je preko 220 majstora iz zemlje i regiona, učestvovalo u kuvanju ribljeg paprikaša, od čega je 63 paprikaša učestvovalo u takmičenju za titulu najboljeg.

Zvaničan početak kuvanja obeležen je paljenjem prve vatre, a upalio ju je gradonačelnik Antonio Ratković, koji je pozdravio sve učesnike i poželeo im puno uspeha, sreće i dobre zabave.

Odlukom stručnog žirija, pobednik 27. Somborskog kotlića je Predrag Lovrić iz Apatina koji je skuvao najukusniji i najbolji paprikaš. Drugo mesto osvojio je Nemanja Kliska takođe iz Apatina, dok je treće mesto pripalo Milanu Petroviću iz Kneževih Vinograda.

Da veče prođe u odličnoj atmosferi, pobrinuli su se tamburaški sastav „Zanatski“ i Zoran Bugarski Brica i Tropiko bend, a u kasnijim satima, za muziku je bio zadužen DJ Damir.

„Somborski kotlić“ postao je jedan od prepoznatljivih simbola grada Sombora, a brojni posetioci koji su prisustvovali manifestaciji u kojoj su se, pored kotlića, učesnici takmičili i za najbolje aranžirani sto i najveseliju ekipu, mogli su da prošetaju i „Ulicom starih zanata“, te pogledaju i druge znamenitosti i dešavanja u gradu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.