četvrtak, 25 april 2024 06:25

Završena rekonstrukcija objekta vrtića „Čigra“ u Somboru

Završeni su radovi na uređenju prostora za potrebe proširenja kapaciteta vrtića „Čigra“ u Somboru. Od danas su usluge predškolske ustanove dostupne za još dve grupe naših najmlađih sugrađana, a tim povodom, prostorije vrtića su u prisustvu direktorice Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Snežane Gazetić Pavošev, obišli zamenica gradonačelnika Grada Sombora Ljiljana Tica i članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov.

„Danas smo u vrtiću u Šikari i sa zadovoljstvom najavljujemo njegov rad. Danas je prvi dan kako je počeo ovaj objekat da radi i da su prisutna deca. Samo pre nekoliko nedelja obilazili smo ovaj vrtić kada su radovi bili u toku, a evo za kratko vreme objekat je počeo da radi i prihvatio naše najmlađe sugrađane koji imaju potrebe za vrtićem. Ovde su smeštene dve vaspitne grupe, odnosno ukupno 25 dece je rešeno sa liste čekanja. Znamo da je u Somboru bio problem smeštaja dece i da je lista čekanja bila poduža. Nastavljamo i dalje da radimo na proširenju kapaciteta predškolske ustanove i pokazujemo veliku brigu kada je bezbednost dece u pitanju, a pored toga, pokušaćemo da ispunimo sve zahteve roditelja koji su pred nama“, rekla je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.

Radovi su podrazumevali sanaciju radnih soba, kuhinje, holova, mokrih čvorova i fasade, te opremanje dve nove prostorije za prihvat mališana.

Lokalna samouprava nastavlja da radi na uređenju postojećih i izgradnji novih objekata za potrebe pružanja predškolskih usluga. U toku su radovi na dogradnji objekta u vrtiću „Bubamara“ gde će se obezbediti mesto za još 60 mališana, a pored toga, dodatno se radi na pronalaženju rešenja za smanjenje liste čekanja i za drugu decu koja žele da borave u vrtićima.

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.