sreda, 27 septembar 2023 07:57

Dame trče za Biljanu! Najlepša gradska manifestacija

Osmo izdanje trke ‘‘Dame trče‘‘ održaće se u subotu 30. septembra 2023. godine. Najlepša gradska manifestacija ove godine ima slogan ‘‘Dame trče za Biljanu‘‘ i biće posvećena našoj sugrađanki Biljani Radonić koja već godina vodi borbu protiv opake bolesti. Biljana je i sama bila učesnica ove manifestacije.

Do sada je prijavljeno više od 200 dama tako da će rekord iz 2019. godine biti nadmašen što raduje organizatore. Najmlađa učesnica ima tek 11 godina dok najstarija prijavljena dama ima 70 godina. Učesnice dolaze iz 32 grada Republike Srbije i Republike Srpske, a trećina učesnica je iz našeg grada.

Start trke, zbog većeg broja učesnica, će ove godine biti sa travnate površine pored Apatinskog mosta. Učešće na ‘‘najlepšoj gradskoj manifestaciji‘‘ imaju samo dame bez obzira na uzrast. Trči se ruta od pet kilometara kako bi se omogućilo svim zainteresovanim pripadnicama lepšeg pola da završe trku i da dođu do svoje medalje. Cilj cele manifestacije jeste da se još više pokrene aktivizam i potreba za zdravijim načinom života kod dama u našem okruženju. Posebno se to ističe na početku meseca oktobra – međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke.

Start trke je u 16h, a podela startnih brojeva je do 15:30h. Učešće na trci za sve dame je besplatno. Potrebno je poneti samo osmeh i dobro raspoloženje.

Osmo izdanje trke ‘‘Dame trče‘‘ organizuje Atletsko rekreativni klub ‘‘Somaraton‘‘ Sombor u saradnji sa Sportskim Savezom Sombor i Crvenim Krstom Sombor kao i podrškom javnih preduzeća, institucija, privatnog sektora i pojedinaca.
Do subote pozivamo sve sugrađanke da pošalju poruku podrške i pomoći 1538 na 3030 za Biljanu Radonić, a na sam dan manifestacije biće postavljen štand na kojem će se moći donirati prilozi za našu sugrađnaku Biljanu te vas pozivamo da ispratite ovaj događaj.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.