sreda, 01 mart 2023 06:08

Predstava “Linija razgraničenјa“ odigrana u domu kulture u Gakovu

U velikoj sali Doma kulture u Gakovu danas je odigrana predstava „Linija razgraničenja“ autorke Tanje Ogrizović, koju izvode članovi dramske sekcije Udruženja slepih i slabovidih i dramske sekcije Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“. Ovim povodom Dom kulture u Gakovu posetili su i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i članica Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović.

Predstava je deo projekta „Iluzijom za inkluziju“ koji priređuje Udruženje slepih Sombor u saradnji sa Udruženjem somborskih učitelјa, a uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grada Sombora, a obrađuje teme vršnjačkog nasilјa, neprihvatanja različitosti, senzacionalizma u medijima i daje svoje rešenje za suočavanje sa ovakvim problemima.

Pre same predstave, gradonačelnik je zajedno sa predstavnicima Mesne zajednice Gakovo obišao prostorije Doma kulture, gde je zahvalјujući zajedničkom investiranju lokalne samouprave i Mesne zajednice opremlјena nova kuhinja i obezbeđeno grejanje.

Gradonačelnik je istakao da mu je drago što je imao priliku da pogleda predstavu baš u ovom renoviranomprostoru, te da će Grad Sombor nastaviti da ulaže u obnovu domova kulture sa namerom da se osnaže kulturna dešavanja u naselјenim mestima

„U prethodnim godinama rekonstruisali smo i Dom kulture u Staparu, u Bačkom Monoštoru, a trudimo se da ove godine opremimo i domove kulture u drugim naselјenim mestima i to će biti naš cilј, ali ono što je najbitnije je da se svi ti domovi kulture koriste i da su na raspolaganju stanovnicima ovih naselјenih mesta. Takođe, cilј nam je i da kulturna dešavanja ožive na selima i da aktivnosti koje sprovode ustanove kulture u gradu, u značajnoj meri budu sprovedene i u naselјenim mestima. Drago mi je što je danas ovde i Daliborka koja vodi ovaj Dom kulture fenomenalno i što sam se uverio da je ovde sve više i više programa, te da su to prepoznali i stanovnici Gakova. Očekujem da i u drugim selima ovaj recept prepišu i da nastave sa što više kulturnih dešavanja u svojim selima“, poručio je gradonačelnik Ratković.

Slobodno vreme

Lifestyle

Vlakna su veoma važna za redovnu defekaciju, a jedan od najboljih načina da se vlakna unose u organizam je putem hrane. ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.