utorak, 28 februar 2023 06:05

ISKORISTITI MODELE JUŽNE FLORIDE I ISLANDA: Razvoj turističkih potencijala Sombora kroz projekat "Zaplovimo Srbijom“

 U PROSTORIJAMA Gradske uprave u Somboru danas je održan radni sastanak predstavnika Grada Sombora i UNDP-a (United Nations Development Programme), povodom zajedničke saradnje na realizaciji projekta "Zaplovimo Srbijom“, kao i priključenih aktivnosti.

Učesnici sastanka razgovarali su o turističkim potencijalima Grada Sombora i Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje, sa namerom da se, u saradnji sa svim relevantnim akterima, uvedu nove turističke usluge u ovom području.

Tokom sastanka, profesorka Bruk Hensen održala je prezentaciju održivog turizma, sa primerima dobre prakse Univerziteta sa Južne Floride, kao i primerima koji su primenjeni na Islandu i Azorskim ostrvima, a akteri sastanka složili su se da je to dobar model koji bi mogao da se primeni i u Somboru.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.