ponedeljak, 27 februar 2023 16:13

Sombor predstavljen na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija grada Sombora, u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine, učestvovala je na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je održan od 23. do 26. februara.

Na zajedničkom štandu Turističke organizacije Vojvodine, predstavile su se turističke organizacije opština Kovin, Bele Crkve, Bečeja, Bača, Bačke Palanke, Bačke Topole, Odžaka, Stare Pazove, Žitišta, Nove Crnje, Bačkog Petrovca, Iriga, kao i grada Sombora i Sremske Mitrovice. Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, AP Vojvodinu je u 2022. godini posetilo 353.834 domaćih turista, što je za 24,8% više nego u 2021. godini.

Posetioci Sajma imali su priliku da prošetaju Somborom i njegovom okolinom u virtuelnoj šetnji sa VR naočarima, a predstavlјena je i ponuda Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlјe“, smeštajna ponuda, ponuda vinskog turizma, kulturnog, gastronomska ponuda salaša, restorana, proizvođača paprike, meda, kraft piva, staparskog ćilima, kao i ponuda suvenira.

U okviru Sajma predstavlјena je nova finansijska usluga koja će omogućiti bezgotovinsku naplatu smeštaja i od strane fizičkih lica koja su registrovana kao pružaoci usluge smeštaja, a u organizaciji Generalnog sekreterijata Vlade, Ministarstva turizma i omladine, Turističke organizacije Srbije, Narodne banke Srbije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) održano je i predavanje vezano za koncept i cilјeve održivog razvoja turizma, kao i pilot projekat koji obuhvata područje Sombora, na kom je predavač bila dr Bruk Hensen, profesorka na Univerzitetu Južna Florida.

Isped lokalne samouprave 44. Međunarodni sajam turizma u Beogradu posetila je pomoćnica gradonačelnika za oblast ekonomskog razvoja i turizma Jovana Milјević.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.