ponedeljak, 27 februar 2023 16:11

Saradnјa sa UNDP-om na osnaživanјu turističkih potencijala Sombora i Gornjeg Podunavlja

U prostorijama Gradske uprave u Somboru danas je održan radni sastanak predstavnika Grada Sombora i UNDP-a (United Nations Development Programme), povodom zajedničke saradnje na realizaciji projekta „Zaplovimo Srbijom“, kao i priklјučenih aktivnosti.

Učesnici sastanka razgovarali su o turističkim potencijalima Grada Sombora i Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlјe, sa namerom da se, u saradnji sa svim relevantnim akterima, uvedu nove turističke usluge u ovom području.

Na sastanku su učestvovali Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora, Goran Nonković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga, Zdenka Mitić, direktorka Turističke organizacije grada Sombor, Jovana Milјević, pomoćnica gradonačelnika za oblast ekonomskog razvoja i turizma, Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnika za oblast investicija i međunarodne saradnje, Kristina Hajrung, Odsek za lokalni ekonomski razvoj, Stanislava Jocić, Kabinet gradonačelnika, kao i Marko Bajić, savetnik za održivi turizam u Vladi Srbije i UNDP-a, dr Bruk Hensen, profesorka Univerziteta sa Južne Floride, Jelena Manić Petronikolos, rukovoditelјka sektora za cilјeve Održivog razvoja UNDP-a, Maja Mandrapa Gašić, UNDP ekspert za saradnju sa državnim organima, Aleksandra Urošev, UNDP pomoćnica rukovoditelјke sektora za cilјeve Održivog razvoja i Katarina Sajc, UNDP portfolio menadžer.

Tokom sastanka, profesorka Bruk Hensen održala je prezentaciju održivog turizma, sa primerima dobre prakse Univerziteta sa Južne Floride, kao i primerima koji su primenjeni na Islandu i Azorskim ostrvima, a akteri sastanka složili su se da je to dobar model koji bi mogao da se primeni i u Somboru.

Predstavnici UNDP-a u Srbiji, zajedno sa domaćinima, nakon sastanka, obišli su i lokacije Kanalske obale i Muzeja Batinske bitke u Bezdanu, te lokalne turističke potencijale u Bačkom Monoštoru.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.