ponedeljak, 27 februar 2023 10:41

Otvaranje izložbe “Sentimenti”, autora Bože Ivankovića

Serija radova Sentimenti je istraživački poduhvat koji se bavi introspekcijom kroz proces beleški.

Različita uzročno-posledična stanja koja se svakodnevno ponavljaju kao što su strahovi, snovi, sećanje, artikulisana su u vidu grafika. Kanalisanje i period inkubacije prestavljaju nužni deo procesa. Nakon osvešćivanja istih psiholoških pojava koje se ponavljaju, one se urezuju kroz likovne elemente kako bi oformile katarzičan duhovni razvitak. Sveopšti sentimenti su apstrahovani kroz simbole, potom objedinjeni ali i raščlanjeni. Sagledavaju se kao pojedinosti i kao celine.

Metodičnost i analitičnost su izbegavane u procesu radi očuvanja verodostojnosti, spontanosti, prirode samih radova i njihovih ideja. Korišćenjem empirijskog, pročišćenim spektrom boja, cilj je približiti posmatraču fokus na teksturu.

Biografija:
Božo Ivanković (1997, Novi Sad) Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2020. godine na studijskom programu Likovne umetnosti, modul Grafika, u klasi profesora Zvonka Tilića. Master akademske studije iz Grafike završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2022. godine pod mentorstvom Aleksandra Botića. Stipendista je Dositeje, fonda za mlade talente Republike Srbije za školsku 2019/2020. godinu. Svoj rad je predstavio na tri samostalne i brojnim kolektivnim izložbama.

Slobodno vreme

Lifestyle

Vlakna su veoma važna za redovnu defekaciju, a jedan od najboljih načina da se vlakna unose u organizam je putem hrane. ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.