četvrtak, 09 februar 2023 07:50

Uskoro počinјu radovi na izgradnјi brze saobraćajnice Bački Breg – Nakovo

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković učestvovao je na sastanku Radne gupe zadužene za praćenje realizacije projekta brze saobraćajnice Bački Breg – Nakovo.

Realizacija ove brze saobraćajnice, u dužini od 175 kilometara, povezaće dva granična prelaza, Bački Breg kod Sombora i Nakovo kod Kikinde, te šest vojvođanskih lokalnih samouprava, Sombor, Kulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej i Kikindu.
Sastanku su prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predstavnici pokrajinskih institucija, predstavnici gradova i opština kroz koje će prolaziti trasa brze saobraćajnice, kao i arheolozi.

Ratković je na sastanku izvestio članove Radne grupe o toku postupka eksproprijacije na deonici Bački Breg – Sombor i rokovima za završetak urbanističkog projekta za deonicu Sombor – Kula, te je istakao da mu je izuzetno drago što je Sombor daleko odmakao sa aktivnostima u vezi sa planiranom izgradnjom brze saobraćajnice i izrazio zahvalnost prema svim vrednim lјudima koji rade na ovom veoma značajnom projektu,čiji radovi će uskoro krenuti na teritoriji Grada Sombora.

„Izgradnjom ove saobraćajnice stvaraju se uslovi za prekategorizaciju i proširenje graničnog prelaza Bački Breg i za teretni saobraćaj, izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz naselјenih mesta, ostvarivanje brže veze sa međunarodnim koridorom – autoputem E-75 i ostalim mestima Pokrajine, te mogu da naglasim da će ova saobraćajnica postati jedan od glavnih pokretača razvoja Sombora i Zapadnobačkog okruga“, istakao je Ratković.

Ministar Vesić naglasio je da izgradnja ovog puta nije važna samo za Srbiju, već i za Evropsku uniju, jer predstavlјa najbržu vezu između Mađarske i Rumunije, što implicira na veliku frekventnost buduće brze saobraćajnice.
„Svaki auto-put ili brza saobraćajnica nisu samo saobraćajno povezivanje, već znače nove investicije, radna mesta, bolјi standard građana, mogućnost za razvoj turizma“, zaklјučio je Vesić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Prema podacima Interpola, globalna ilegalna industrija lažnih lekova najbrže je rastuća kriminalna delatnost na svetu sa...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.