Bubašvabe u kuhinji: Rešite ih se uz pomoć ovih 5 trikova

Zamislite ovo: ujutru ulazite u kuhinju, orni da započnete dan uz vruću šoljicu kafe. Dok posežete ka ormariću, primetite bubašvabe radnoj površini. To nije baš lep prizor, zar ne?

Ne postoji ništa više uznemirujuće od uočavanja bubašvabe na mestu gde kuvate. One su neprijatne, mogu pogoršati vaše alergije i što je najgore, učiniti vašu kuhinju manje čistom.

Da li ste i vi neko ko ne može da izađe na kraj s bubašvabama u kuhinji? Onda ne brinite, portal NDTV objasnio je 5 jednostavnih metoda koji vam mogu pomoći da sprečite da bubašvabe uđu u vašu kuhinju.

Održavajte kuhinju čistom i suvom

Bubašvabe, kao i svake druge insekte, privlače hrana i vlaga. Dakle, ako vaša kuhinja nije čista i suva, postaće dom za bubašvabe. Kako se ​​to ne bi dogodilo, redovno je čistite. Pobrinite se da se radne ploče, šporet i druge površine svakodnevno brišu kako bi bili uklonjeni svi ostaci hrane.

Osim čišćenja, osušite i obrišite sva vlažna mesta. Popravite sva curenja u cevima i vodite računa da oblast oko sudopere i radne površine bude suva.

Pravilno čuvajte hranu

Pravilno skladištenje hrane je važno da sprečite da bubašvabe uđu u vašu kuhinju. Imajte na umu da ovi insekti mogu lako da otkriju i uđu u loše uskladištenu hranu. Da biste to izbegli, obavezno koristite hermetički zatvorene posude za suve namirnice kao što su pahuljice, žitarice i brašno.

Ne ostavljajte voće, povrće i kvarljive proizvode na radnoj površini i stavite ih u frižider. Kanta za smeće je još jedna lokacija koje može privući bubašvabe, pa vodite računa da redovno bacate đubre.

Zagradite mesta odakle dolaze bubašvabe

Da li ste primetili male otvore ili rupe u vašoj kuhinji? Velike su šanse da će ih bubašvabe uskoro pronaći ako već nisu. Jednostavan način da sprečite da bubašvabe uđu u vašu kuhinju je zagrađivanje svih mesta iz kojih bubašvabe mogu da izmile.

Pronađite u svojoj kuhinju sve pukotine i prazne prostore na zidovima, podu i između nameštaja i začepite ih uz pomoć silikona, nakon što ih poprskate odgovarajućim sredstvom za odbijanje štetočina.

Sredite nered

Ako vam je kuhinja pretrpana stvarima, velike su šanse da će bubašvabe lako pronaći mesto za skrivanje. Nered pruža sklonište za ove štetočine, što otežava njihovo otkrivanje i uklanjanje.

Da biste to izbegli, potrudite se da u vašoj kujni nema nereda. Organizujte ormare i radne ploče kako biste izbegli skladištenje nepotrebnih stvari. Smanjite upotrebu kartona, jer on privlači bubašvabe, i redovno proveravajte ostavu, posebno kod uglova.

Koristite prirodne repelente

Repelenti protiv štetočina mogu imati jak, oštar miris koji može trajati satima u vašoj kuhinji. Ovi repelenti su prepuni hemikalija, koje kada su izložene kvarljivim proizvodima mogu da naškode našem zdravlju.

Umesto toga, koristite prirodne repelente da se efikasno rešite bubašvaba bez upotrebe jakih hemikalija. Držite lovorov list u ormarima i policama ostave. Pošto lovorov list ima jak miris, to će odvratiti bubašvabe.

Još bolje, napravite „uradi sam“ repelent protiv insekata koristeći eterična ulja poput ulja čajevca i peperminta pomešanih s vodom. Poprskajte ovom mešavinom površine i mesta za koje smatrate da bi mogli da obezbede ulaz za bubašvabe.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.