Ovo je NAJTEŽA LOGIČKA ZAGONETKA koja postoji i SKORO NIKO NE MOŽE DA JE REŠI: Daje se studentima na HARVARDU, a spadate li vi u RETKE koji umeju da dođu do odgovora? Umete li da rešite najtežu zagonetku na Internetu? Foto: Twitter

Ovo je NAJTEŽA LOGIČKA ZAGONETKA koja postoji i SKORO NIKO NE MOŽE DA JE REŠI: Daje se studentima na HARVARDU, a spadate li vi u RETKE koji umeju da dođu do odgovora?

Širom Interneta mogu da se pronađu različite zagonetke i mozgalice, a jedna je popularna već nekoliko godina unazad, međutim do njenog konačnog rešenja malo ko je došao. Ova zagonetka ne podrazumeva nikakve trikove i cake, već je potrebno iskoristiti isključivo logiku, ali....

Najčešće je na različitim forumima i stranicama možete pronaći pod imeno, "Green Eyed Dragons" (Zmajevi zelenih očiju), a čak i na Harvardu s vremena na vreme dele je studentima fizike kao domaći zadatak. Interesantno je da dolazi u nekoliko verzija, koje su lakše ili teže, a mi vam donosimo onu najkomplikovaniju.

Zagonetka:

Posetili ste udaljeno, napušteno ostrvo na kome živi 100 veoma prijateljski nastrojenih zmajeva, a svi oni imaju zelene oči. Vekovima već nisu videli čoveka, pa ih je vaša poseta veoma obradovala i poželeli su da vam pokažu kako žive na tom ostrvcetu. Čine se veoma prijatnim i normalnim, osim što su zmajevi, ali ubrzo saznajete nešto veoma bitno.

Na ostrvu postoji pravilo da ako zmaj ikada sazna da ima zelene oči, te noći tačno u ponoć moraće da se se odrekne svih svojih moći i obeležja zmajeva, i pretvoriće se u lastavicu. Na sreću, na ostrvu nema ogledala i oni nikada međusobno ne pričaju o boji očiju, tako da zmajevi stotinama godina žive u blaženom neznanju.

Kada ste bili spremni za odlazak, svi zmajevi su se okupili da vas pozdrave, a vi ste im uz mnogo suza zahvalili na njihovom gostoprimstvu. Nakon toga ste ipak odlučili da im kažete nešto što već znaju ( jer ipak svaki od njih vidi boju očiju drugih zmajeva); svima ste rekli da bar jedan od njih ima zelene oči. Niste mislili na posledice i otišli ste dalje svojim putem.

Ako pretpostavimo da su zmajevi nepogrešivo logička bića, šta je usledilo nakon vašeg odlaska?

Rešenje:

Ova zagonetka ima nekoliko različitih postupaka rešenja, a možda vam je određena pomoć da ne postoji ništa u njoj što bi vam dalo "magično" rešenje, nema nikakve igre reči ili trikova. Jednostavno morate voditi računa o podacima koje ste dobili i koristite logično zaključivanje.

Tačno rešenje je da će se se svih 100 zmajeva pretvoriti u lastavice onda kada ponoć otkuca u 100. danu. Objašnjenje je veoma lako pronaći jednostavim ukucavanjem "Green Eyed Dragons solution" na Guglu, a između ostalog dostupno je i na zvaničnom sajtu Harvarda?

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.