Zabrana pušenja na otvorenom? Zabrana pušenja na otvorenom? Foto: Pexels

Zabrana pušenja na otvorenom?

Planovi, koje bi izvršna vlast EU trebalo danas da usvoji, proširiće smernice iz 2009. godine, a koje su namenjene smanjenju izloženosti pasivnom pušenju na javnim mestima.

Evropska komisija predložiće proširenje postojeće zabrane pušenja na otvorene prostore prema nacrtu predloga koji je na uvid dobio Euronews.

Planovi, koje bi izvršna vlast EU trebalo da usvoji danas, proširiće trenutne smernice iz 2009. godine koje su namenjene smanjenju izloženosti pasivnom pušenju na javnim mestima, radnim mestima i u javnom prevozu, piše portal Euronews.

Evropska komisija preporučiće zabranu pušenja na terasama kafića, autobuskim stanicama i u zoološkim vrtovima.

Najnovija verzija nacrta, koja je još podložna promenama, nastoji da očisti javne prostore od svih aerosola, a ne samo od cigaretnog dima, tako da će u zabranu biti uključene i e-cigarete i vejp.
Smernice nisu pravno obavezujuće, ali daju okvir koji zemlje članice treba da slede u okviru širih napora za suzbijanje raka pluća uzrokovanog pušenjem.

Komisija tvrdi da je u prvih nekoliko godina primene 2009-2012. već došlo do pada izloženosti.

Izvor: b92.net

Lifestyle

Ono što se u prodavnicama prodaje kao ulje od tartufa, uglavnom nema mnogo veze s ovim vrstama gljiva. Štaviše, neretko ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.