Uklonite ogrebotine s indukcione ploče za kuvanje pomoću samo 2 sastojka

Svako ko ima indukcionu ploču za kuvanje zna koliko ju je teško očistiti.

 

Indukciona ploča za kuvanje ima brojne prednosti, ali je osetljivija u poređenju s tradicionalnim pločama za kuvanje i postoji veća verovatnoća da će se izgrebati. Međutim, uz malo muke te ogrebotine možete lako ukloniti, a evo saveta kako to da učinite.

Sve što vam je potrebno je pasta za zube i soda bikarbona. Pomešajte nekoliko kašika sode bikarbone s vodom u maloj šolji i dobro promešajte. Mešajte drvenom kuvačom ili štapićem za sladoled dok ne dobijete gustoću pudinga. Namažite po izgrebanom delu ploče i nežno istrljajte krpom. Ako se malo povuče, možda vam treba još malo sode bikarbone, prenosi Wiki How.

S druge strane, možete naneti malo paste za zube na oštećene delove i uz pomoć krpice lagano trljati uz lagani pritisak na pločicu.

Važna napomena: potrebna je čista bela pasta za zube, jer one s gelom u sebi sigurno neće biti delotvorne.

Izvor: b92.net

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.