Pet najboljih filmova svih vremena, prema izboru Željka Džeka Dimića

Željko Džek Dimić glumac je koji gradi uspešnu karijeru u Americi već dve decenije, nedavno je sa monodramom "Oj, živote" nastupao u pozorištu Teatrijum, a krajem avgusta očekuje nas i premijera njegovo novog filma "Požuda".

Za čitaoce N1 Željko Džek Dimić podelio je svoju listu pet najboljih filmova svih vremena.

1. „Moderna Vremena“ (Modern Times), Čarli Čaplin, 1936.

„Film koji ima posebno mesto u svetskoj kinematografiji i za mene je, jernostavno, remek-delo. Film koji se bavi čovekom, njegovim životom i svime onim što čovek mora da radi da bi opstao. Film koji je i danas aktuelan i uvek će biti“, opisao je on.

2. „Tri“, Aleksandar Petrović, 1965.

„Prema mom mišljenju, jedno od najboljih ostvarenja jugoslovenske i svetske kinematografije. Film koji se bavi ljudskom psihom i stanjem čoveka ovisno od okolnosti u kojima se nalazi. Posebno sam fascinaran scenariom i maestralnom režijom Saše Petrovića, kao i glumackim bravurama Cice Perovića i Bate Živojinovića“, ocenio je Dimić.

On je dodao:

„Čuveni američki glumac Bili Zejn, keg znate iz ‘Titanika’ a sa kojim sam radio film ‘Guido’ mi je tokom snimanja rekao da je ‘Tri’ Saše Petrovića najbolji film koji je ikada gledao, kao i moj profesor Dan Grimaldi sa Li Strasberg Instituta sa kojim sam radio seriju ‘Sopranovi'“, naveo je.

3. „Tanka Crvena Linija“ (The Thin Red Line), Terens Malik, 1998.

„Prema mom mišljenju, najbolji film sa ratnom tematikom koji je ikada snimljen. Terens Malik je ovim filmom na najbolji mogući način pokazao besmisao rata i svega što rat donosi i odnosi sa sobom. Kolega Nik Nolti je odigrao jednu od najboljih sporednih uloga koje sam ikada video na velikom platnu“, opisao je Dimić.

4. „Biće krvi“ (There Will Be Blood), Pol Tomas Anderson, 2007.

„Za mene, najbolji američki film i jedan od najboljih filmova koje sam gledao. Daniel Dej Luis je svojom ulogom koja je, prema mom mišljenju, jedna od najboljih u ovom našem zanatu od kada glumački zanat postoji. Njome je pokazao da kad bi se gluma definisala jednom rečju, ta rec bi bila: Transformacija“, rekao je glumac.

5. „Stalker“ (Сталкер), Andrej Tarkovski, 1979.

„Prema mom mišljenju, najbolji igrani film koji nam dolazi sa Istoka. Remek-delo Tarkovskog koje nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Niti publiku, niti kritiku, niti one koji se bave filmom na bilo koji način“, zaključio je Željko Džek Dimić.

Izvor: n1info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.