Studentkinje sa prizrenskog Učiteljskog fakulteta na studentskoj razmeni u Somboru Studentkinje sa prizrenskog Učiteljskog fakulteta na studentskoj razmeni u Somboru
četvrtak, 24 novembar 2022 05:33

Studentkinje sa prizrenskog Učiteljskog fakulteta na studentskoj razmeni u Somboru

Studentkinje sa Učiteljskog fakulteta u Prizrenu sa privremenim sedištem u Leposaviću borave u Somboru na studentskoj razmeni sedam dana. Buduće učiteljice i vaspitačice koje studiraju u Leposaviću pune su utisaka iz Sombora i nadaju se skorašnjoj uzvratnoj posetiti kolega iz Sombora. video icon
Razmene studenata, ideja, iskustva i dobre prakse cilj je prve posete studentkinja Učiteljskog fakulteta iz Leposavića Pedagoškom fakultetu u Somboru, a u skladu sa sporazumom o saradnji koji imaju dve visokoobrazovne ustanove.

"Na fakultetu je lepo, upoznali smo način rada, uvideli smo kakvi su predmeti ovde koje mi nemamo. Drago mi je što smo upoznali nove studente, naše kolege i stekli nova prijateljstva. Svi su ovde divni, a smeštaj i hrana su odlični. Ovde su nam utisci super, upoznali smo i grad Sombor, koji je prelep", kaže za RTV Anđela Aksentijević, studentkinja Učiteljskog fakulteta u Prizrenu sa privremenim sedištem u Leposaviću.

"Upoznali smo nove prijatelje, nadam se da će se ta prijateljstva nastaviti. Studiram Učiteljski fakultet odsek vaspitač u predškolskim ustanovama, jer sam oduvek volela rad sa decom, a deca su uvek najiskrenija", ističe Đurđević.

"Upoznali smo rad na novim predmetima koje mi nemamo na našem fakultetu i zaista nam je lepo ovde. Ovo iskustvo nam je odlično, volela bih da se ponovi", reči su Sibinke Dragojlović, studentkinje Učiteljskog fakulteta u Prizrenu sa privremenim sedištem u Leposaviću.

Studentkinje su smeštene u somborskom studentkom domu, a ideja kulturne afirmacije i solidarnosti je institucionalno podržana.

Saša Marković, dekan Pedagoškog fakulteta u Somboru podseća da niko od tih studenata nije pre bio na tom fakultetu.

"Istovremeno ova poseta je znak solidarnosti sa Srbima sa prostora Kosova i Metohije i ova poseta je naš doprinos toj solidarnosti u nameri da se svi nesporazumi među ljudima rešavaju kroz međusobno uvažavanje", ocenjuje dekan Pedagoškog fakulteta u Somboru.

"Ideja je da pružimo podršku i saosećajsnot, jer svi znamo kakva je trenutna situacija, a samim tim i da uspostavimo bolju saradnju sa fakultetom i da negde naši studenti upoznaju rad Učiteljskog fakulteta u Leposaviću kao i oni da prepoznaju naš rad i tom razmenom iskustva da poboljšamo kvalitet obostrano", tvrdi Danica Klipa, saradnica na Pedagoškom fakultetu u Somboru.

Na Pedagoškom fakultetu nadaju se da će se saradnja nastaviti, a ideja je da tokom idućeg semestra studenti somborskog fakulteta posete kolege u Leposaviću.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.