sreda, 21 april 2021 07:23

Lokalna firma obnovila vrtić u Somboru

Mada je i na ovogodišnji proces evidentiranja dece za upis u novu školsku godinu u Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“ pala senka aktuelne pandemije koronavirusa, putem portala E-uprave se svakodnevno odvija evidentiranje dece za polazak u vrtiće.

Iz ove ustanove su saopštili da će roditelji od 26. aprila pa sve do 7. maja imati mogućnost da prijave svoje dete u vrtić i lično, dolaskom u u objekat „Bubamara“ koji se nalazi u Sportskoj ulici, svakog radnog dana od 16 do 18 časova.
Detaljnije informacije u evidentiranju deteta za upis u novu školsku, kao i raspored slobodnih mesta u vrtićima po uzrastu, roditelji dece mogu pronaći na zvaničnom sajtu PU „Vera Gucunja“. Podsećanja radi u pripremnu predškolsku grupu, odnosno pripremni predškolski program za novu školsku godinu, koji je zakonom obavezan, upisuju se deca koja na dan početka školske godine, odnosno 1. septembar imaju pet i po do šest i po godina, odnosno deca koja su rođena od 1. marta 2015. do istog datuma 2016. godine.

Da mališani, po povratku u vrtiće, naiđu na što bolje uslove, brinu se i ovdašnji privrednici, pa je tako kompanija „Pan Harvest“ iz Gakova upravo Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“ donirala sredstva kojima je rekonstruisan vrtić „Andrej“ u obližnjem selu Stanišić, u kojem ova firma obavlja svoju osnovnu delatnost. Zahvljujući donaciji ovog preduzeća koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, odnosno ratarstvom, voćarstvom, povrtarstvom, i uslugama obrade zemlje, na objektu vrtića u Stanišiću su preduzeti krovopokrivački, limarski, podopolagački i molersko-farbarski radovi, a kompletna dotrajala stolarija je zamenjena novom od PVC-a. Radovima vrednim oko 25.000 evra znatno je poboljšan kvalitet boravka dece u ovom vrtiću koji prima 58 mališana. Vrtić „Andrej“ u Stanišiću pruža usluge celodnevnog boravka za jednu meštovitu grupu, a u dve vaspitno-obrazovne grupe se realizuje pripremni predškolski program.
Aleksandra Perović, direktorka Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ se u ime zaposlenih, dece i roditelja zahvalila firmi „Pan Harvest“ na vrednoj donaciji.

- Zadovoljstvo je videti na ovom primeru, dobrovoljnu primenu etičkih i principa društevene odgovornosti u poslovnoj praksi, koji u našem slučaju ima direktan pozitivan uticaj na uslove života naše dece – naglasila je, uz izraze zahvalnosti Aleksandra Perović.

Izvor: Dnevnik.rs

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.