ponedeljak, 15 mart 2021 22:31

Broj obolelih od korona virusa u Zapadnobačkom okrugu se popeo na 900, revakcinisano 15.288 osoba

Kako su saopštili u somborskoj Opštoj bolnici “dr Radivoj Simonović” na Odeljenju za kovid trenutno se leči 37 pacijenta obolelih od korona virusa.

"Prošlog ponedeljka imali smo 28 pacijenata na lečenju, a danas već 37, od kojih je jedan pacijent na respiratoru, a većina od njih je na nekom od vidova kiseoničke terapije.Tokom jučerašnjeg dana pregledan je 31 pacijent u respiratornoj ambulanti”, kaže za RTV dr Dragan Rastović, direktor OB Sombor.

Broj obolelih od korona virusa na nivou Zapadnobačkog okruga popeo se na 900, kažu u Zavodu za javno zdravlje i dodaju da je pogoršanje epidemijske situacije i te kako vidljivo. U Zapadnobačkom okrugu je 15.288 lica revakcinisano,a u imunizaciji stanovništva je najzastupljenije kinesko cepivo.

“U Somboru je inficirano 187 ljudi, u Kuli najviše 494, u Apatinu 81 pacijent, a u Odžacima 156 pozitivnih. Kada je reč o imunizaciji građana, najviše je revakcinisano u Somboru 7.812 građana, u OB Sombor 963, u Apatinu 2.169, dok je u Kuli oba cepiva primilo 2.366 građana, a u Odžacima 1.978”, objašnjava za RTV dr epidemiologije u Zavodu za javno zdravlje Tatjana Medić.

Komunalna inspekcija i milicija saopštile su da nisu uočene nepravilnosti u toku dežurstva niti je bilo prijava za kršenje mera na području grada Sombora tokom vikenda.

Izvor: RTV

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.