Ribolovac iz Apatina ulovio smuđa teškog 13 kilograma Zoran Srdić sa smuđem od 13 kilograma
četvrtak, 08 decembar 2022 05:02

Ribolovac iz Apatina ulovio smuđa teškog 13 kilograma

Zoran Srdić, 64-ogodišnji ribolovac iz Apatina, jutros je imao ulov kojim bi se mogao ponositi svaki zalјublјenik u ribolov: ulovio je smuđa kapitalca, teškog 13 kilograma, a dugačkog čak 100 centimetara.

Ribolovom se bavi od 1969 godine, od momenta kada je stigao u Apatin. Ovakav primerak dosad nije izvukao.

– Borba je trajala 10 minuta, a ulovio sam ga varalicom, na Dunavu, lokacija Stari kamen iza Velikog Limana prema prvoj šporni, kaže Srdić. Prema njegovim rečima u pomoć mu je pritekao njegov prijatelј Miki Kovačević, dok je sin Igor morao da ulov iznese na kopno. Srdić je u ribolovačkoj karijeri imao velike ulove soma, teških oko 30 kilograma i šarana od 19 kilograma, ali kada je reč o smuđu, do današnjeg ulova, njegov najveći trofej nije prelazio 10 kilograma.

Kako kaže, kapitalac će završiti na prazničnoj trpezi, jer planira da ovim specijalitetom počasti svoje društvo, ribolovce Pilića, Mitića, Medića i Kovačevića koji svakodnevno sa njim provode vreme na Dunavu.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.