Apatin obeležava 130 godina od rođenja Pal Abrahama Apatin obeležava 130 godina od rođenja Pal Abrahama
utorak, 22 novembar 2022 05:16

Apatin obeležava 130 godina od rođenja Pal Abrahama

Opštinski kulturni centar je u saradnji sa UG „Moj Apatin“ u petak 25.11.2022. od 18 časova u Domu kulture upriličio prigodan program povodom obeležavanja 130 godina od rođenja kompozitora Pal Abrahama.

Pal Abraham je rođen u Apatinu 2. novembra 1892. Godine, a bio je pijanista, kompozitor i dirigent. Svetsku slavu stekao je komponovanjem opereta. Napisao je 13 opereta i mjuzikala, a njegove najpoznatije operete su „Viktorija i njen husar“ (1930), „Cvet Havaja“ (1931) i „Bal u Savoju“ (1932) koje su i ekranizovane. Napisao je muziku za više od 30 filmova. Preminuo je u Hamburgu 6. maj 1960.

Ulaz na događaj biće besplatan, a publika će imati priliku da vidi film o životu Abraham Pala, nakon čega će plesni ansambl i orkestar KUD-a „Petefi Šandor“ iz Kupusine izvoditi odlomke iz opereta.

Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.