DRUGA KOBASICIJADA U KUPUSINI 5. NOVEMBRA DRUGA KOBASICIJADA U KUPUSINI 5. NOVEMBRA Foto: Radio Dunav
nedelja, 30 oktobar 2022 05:44

DRUGA KOBASICIJADA U KUPUSINI 5. NOVEMBRA

Druga “Kobasicijada” u Kupusini će biti održana 05. novembra 2022. godine, a celodnevni program koji će se odvijati na fudbalskom igralištu u ovom selu počinje od 10 časova. Za razliku od prošlogodišnje “Kobasicijade” kada je manifestacija uglavnom bila podređena takmičarima, organizatori su ove godine veći akcenat stavili na to da posetioci koji dođu da isprate ovaj događaj imaju šta da vide, ali i da degustiraju i kupe.

Kupusinska kobasicijada će ove godine pored takmičarskog, biti i prodajnog karaktera, a u ponudi će biti sveža domaća pečena kobasica napravlјena od mešanog mesa divlјači i domaće svinje, tako da će svi posetioci biti u prilici da kupe i probaju ovaj specijalitet. Iz Mesne zajednice “Kupusina”, koja je organizator manifesetacije napominju da su obezbedeđeni i šatori sa grejanjem, gde će gosti moći da konzumiraju kuplјenu hranu i piće, a zabavlјaće ih živa muzika.

Svoj dolazak na ovogodišnju “Kobasicijadu” u Kupusini potvrdilo je i devet izlagača koji će prodavati proizvode iz svog asortimana. Suhomesnate proizvode iz svoje proizvodnje ponudiće “Mesoprodukt” iz Rume, Mesara “Turkalј” Bački Monoštor i porodica Bejin iz Prigrevice. Polјoprivreedno gazdinstvo “Batalo” će prodavati polutvrde i tvrde sireve sa različitim začinima, Zanatska radnja “Đukić” iz Bačke Topole pribor za svinjokolј, za poslastice će se pobrinuti porodica Turi iz Kupusine sa “Kurtuš kolačem” i proizvođač domaćih slatkiša “Janović” iz Sombora sa svojim proizvodima, a posetioci će moći da kupe i čuvenu papriku porodice Tumbas iz Kupusine, kao i rakiju poju pravi Polјoprivredno gazdinstvo “Molnar”.
U takmičarskom delu manifestacije učestvovaće tridesetak ekipa, pretežno iz Kupusine i okoline, ali biće i po jedna ekipa iz mađarskog mesta Santovo i iz sela Kopačevo u Hrvatskoj.

Dolazak takmičara se očekuje između devet i deset časova, a podela mesa koje je za prijavlјene ekipe obezbedio organizator će početi u deset sati. Nakon toga kreće pripremanje ovog specijaliteta, a kao i prošle godine, učesnici sami donose začine, creva u koja će puniti kobasice i aparaturu za pripremanje. Torčalni žiri će ocenjivati ukus i miris kobasice, kao i aranžiranje posluženog jela. Proglašenje pobednika će biti organizovano između 16 i 17 časova, a za tri prvoplasirane ekipe su obezbeđene nagrade u vidu pehara i medalјa.

Kobasicijada u Kupusini se održava u sklopu “Miholјskih susreta sela”, a dešavanja u sklopu ove manifestacije je finansijski podržalo Ministarstvo za brigu o selu.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.