sreda, 02 mart 2022 06:21

Sportski pregled vikenda 26.02/27.02

Nakon intervjua sa mladim golmanom Milanom Milićevićem, za ovu nedelju sam spremio analize sportskih utakmica klubova sa teritorije opštine Apatin, koje su odigrane prošlog vikenda. Nekim timovima je prolećni deo prvenstva već počeo, dok se neki nalaze u krajnjoj fazi priprema i čekaju nastavak takmičenja. Kada sagledamo sve rezultate, ovo je bio sasvim uspešan vikend za naše klubove, kojima želim puno sreće u nastavku sezone.

*Nerešen ishod Mladosti i Bratstva 2019

Fudbalskom klubu “Mladost” Apatin narednog vikenda počinje jesenji deo prvenstva, a poslednju proveru oni su imali na svom stadionu protiv Fudbalskog kluba “Bratstvo 2019” iz Prigrevice. Gol za Apatince je postigao Srđan Rapaić, a Prigrevčani su izjednačili autogolom, kada je posle promašenog penala gostiju igrač domaćih hteo da izbije loptu, ali mu to nije pošlo za rukom, te je pogodio svog saigrača i lopta je završila u golu. Bratstvo je imalo veći posed, ali bez toliko izglednih prilika, dok su izabranici Branka Bursaća uglavnom težili za kontra napadima. Na kraju, ishod meča je nerešen, 1:1.

*Košarkaši Dunava pobedom izbili na čelo tabele

U okviru prvog kola 1. MRL “Sever” KSV “plej aut”, Košarkaški klub “Dunav 2014” je na gostujućem terenu odmerio snage sa Košarkaškim klubom “Futog”. Naši momci na kraju nisu uspeli izboriti “plej of”, te su u svojoj grupi završili kao petoplasirana ekipa. U prvom kolu “plej aut-a”, naši košarkaši su savladali Futog nakon produžetaka rezultatom 67:71 (12:20;22:12;15:15;13:15;5:9). Ovom pobedom Košarkaški klub “Dunav 2014” zauzima lidersku poziciju sa 12 bodova, a u narednom kolu oni će dočekati Košarkaški klub “Sloven” iz Rume, koji ima dva boda manje.

*Žestoka borba i pobeda rukometaša Apatina

Rukometni klub “Apatin” se u okviru 13. kola Super B rukometne lige grupa “Sever-Centar” u Velikoj Plani sastao sa Rukometnim klubom “Morava”. Nakon podele bodova protiv Vrbasa, izabranici Vladimira Đukića predvođeni Aleksandrom Pilipovićem (10 pogodaka) donose dva boda u Apatin, a konačan ishod meča je 23:25 (10:13). Ovim trijumfom naši momci su se popeli na peto mesto, a u narednoj utakmici oni će na svom terenu dočekati Rukometni klub “Crvenka” koji se nalazi na četvrtoj poziciji sa bodom više.

*Prigrevčani stigli do veoma značajne pobede

U okviru 15. kola Druge rukometne lige “Vojvodina”, Rukometni klub “PIK Prigrevica” je na svom terenu odmerio snage sa Rukometnim klubom “Ruma”. Nakon poraza u Crepaji, izabranici Milke Nikšić stižu do dva veoma značajna boda za nastavak takmičenja pobedom nad Rumom rezultatom 32:30 (18:15). Za igrača utakmice proglašen je golman domaće ekipe, Nikola Čović, a najviše puta mrežu gostiju zatresao je Dušan Ćeran (8 pogodaka). Naši momci se nalaze među četiri ekipe koje su glavni favoriti za ulazak u viši rang, a u narednom okršaju Prigrevčani, u Riđici, gostuju Rukometnom klubu “Dalmatinac”.

*Dva poraza devojčica Apatina u Super ligi

Omladinski rukometni klub “Apatin” je zabeležio drugi takmičarski vikend u Super ligi Vojvodine, u konkurenciji devojčica za uzrast do 12 godina. Prošlog vikenda Gracije sa Dunava su zabeležile polovičan skor, pobedu i poraz, a ovog vikenda, u Zrenjaninu, naneta su im dva ubedljiva poraza. Uz problem manjka igračkog kadra, naše devojčice su prvu utakmicu izgubile od Rukometnog kluba “Lehel” iz Mužlja, rezultatom 20:7 (10:6), dok su u drugom susretu poražene od Rukometnog kluba “Ruma” 19:7 (9:5).

*Apatinke na gostujućem terenu do dva boda

U okviru 15. kola Super lige Srbije, u konkurenciji žena, Ženski kuglaški klub “Apatin” je gostovao Ženskom kuglaškom klubu “Banat”. Na izuzetno teškoj kuglani pružena je fantastična utakmica, a na kraju dva boda odnose naše devojke. Najefikasnija u redovima gostiju bila je Snežana Petrović (536 oborenih čunjeva), a preko 500 oborile su još Noemi Heđbeli (517) i Milana Vuletić (512). Ovom pobedom naše devojke se nalaze na šestoj poziciji, a u narednom kolu na svom terenu dočekaće Ženski kuglaški klub “Čair” iz Niša, koji se nalazi na začelju tabele.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.