četvrtak, 10 februar 2022 08:25

Kontinuirano ulaganje u bolnicu „Junaković“ daje pozitivne rezultate

Uprkos epidemiji koronavirusa, koja je u velikoj meri promenila okolnosti u kojima posluju ustanove bolničkog i rehabilitacionog tipa, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Junaković“ nastavila je da ostvaruje veoma dobre rezultate. O poslovanju ove ustanove od izbijanja pandemije do danas, govori direktorka dr Dragana Mrđenov.

Sad smo već drugu godinu u takvoj epidemiološkoj situaciji, nažalost. Mi smo, čak, 2020. godine bili privremena kovid bolnica, dva meseca. Nakon toga smo nastavili sa redovnim radom. Naravno 2020. je bila u odnosu na 2019. znatno lošija, što je bilo i razumljivo. Ljudi nisu dolazili, letnja sezona je bila mnogo lošija nego ranije, ali od 2021. mi radimo u redovnom sistemu, znači primamo pacijente i ambulantno i stacionarno, a letnja sezona je bila izuzetno dobra i možemo se pohvaliti da smo prihodovali čak mnogo bolje nego 2019. godine.

O uspešnosti rada Specijalne bolnice, ne samo kao rehabilitacionog centra, već i kao turističke destinacije, govori broj noćenja u ovom kompleksu.

U 2019. godini Specijalna bolnica „Junaković“ je ostvarila 57. 913 noćenja. 2020. godine bilo je oko 35 hiljada noćenja u banji. Na osnovu tog broja možemo videti da je naša specijalna bolnica lider turizma u Zapadnobačkom regionu, što je i najveći turistički objekat, najveći smeštajni objekat, sa 270 postelja, u celom regionu.

Tokom leta 2021. godine, zbog obimnih padavina koje su pogodile područje opštine Apatin, bolnica „Junaković“ je u sezoni na deset dana zatvorila svoja vrata za posetioce.
Nažalost smo u toku letnje sezone imali poplavu, zbog čega smo bili prinuđeni da deset dana ne radimo. Bazeni nisu radili i renovirali smo nekih 20 soba.

U poslednjih četiri godine, koliko obavlja funkciju direktorke, dr Mrđenov ističe da se iz godine u godinu poboljšavaju uslovi rada za zaposlene u ovoj ustanovi, a da sama bolnica ostvaruje ozbiljnije prihode. U poređenju sa 2017. godinom, kada je za plate izdvajano 81 milion dinara, na kraju 2021. godine se izdvaja preko 138 miliona dinara. Osim toga, zaposleni u bolnici su dobijali od Vlade Republike Srbije i kovid dodatke i pomoć koja im sleduje kao zdravstvenim radnicima.

Specijalna bolnica „Junaković“ svedoči odličnoj saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, od koga je prethodne godine, putem konkursa, dobila sredstva za nabavku nove medicinske opreme, a nabavljene su dve kade, za gornje i donje ekstremitete, kao i dva aparata za magnet.

Posle prošlogodišnjeg renoviranja soba, čekaonica i elektroterapije, za ovu godinu direktorka najavljuje dalja ulaganja.
Ove godine smo već počeli sa zamenom stolarije u starom delu bolnice, a u planu nam je i renoviranje kineziterapije, kao i izrada projekata za renoviranje našeg hidrobloka. Maksimalno se trudimo da damo što bolju uslugu našim korisnicima.
Dr Mrđenov je posebno istakla program od izuzetnog značaja za pacijente koji boluju od dijabetesa.

Pozivamo sve pacijente koji boluju od šećerne bolesti, na insulinu, da dođu na naš Edukativni program prevencije i ranog otkrivanja komplikacija dijabetesa, koji je ovde na teretu Republičkog fonda za zdravstvo i traje deset dana.

Iz specijalne bolnice za rehabilitaciju „Junaković“ se nadaju da će predstojeća letnja sezona ispuniti očekivanja i da će ovaj kompleks dostići rekordan broj poseta. Takođe, najavljuju da će se trend ulaganja u poboljšanje uslova kako za pacijente i goste, tako i za zaposlene, nastaviti i u budućnosti.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Pića koje konzumiraju milioni mogu izazvati gubitak kose, upozorio je dr Abdulaziz Balvi za britanski Express. Lekar ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.