utorak, 07 decembar 2021 07:50

SUPERUDRUŽENJE “PLAVI TALAS” REALIZOVAO PROJEKAT I SPROVEO AKCIJU ČIŠĆENJA

 

UG "Plavi talas" iz Apatina, u saradnji sa partnerima i volonterima Crvenog krsta Apatin sproveli su akciju čišćenja grada. Po kišovitom i hladnom vremenu uspeli su da sprovedu deo planiranih aktivnosti koje su započeli izlaskom na kraj ulice Petra Drapšina, a akciju su završili u dvorištu Radničkog univerziteta.

Ispred udruženja, Bojan Tomašević se zahvalio opštini Apatin na podršci i razumevanju.

"Zahvaljujemo se opštini Apatin na podršci i razumevanju. Danas je dan volontera crvenog krsta i oni su deo svojih obaveza usmerili u pravcu zajedničke ekološke akcije na čemu smo im neizmerno zahvalni. Članovi atletskog kluba "Apatin" su kao i uvek, dali nesebičan doprinos u realizaciji značajnog projekta za naš grad i na taj način sopstvenim primerom ukazali na značaj ekološke svesti i delovanja u pravcu poboljšanja iste. Naše društvo će i dalje negovaati, prezentovati i ličnim primerom na terenu ukazivati na sve benefite koji proističu iz angažovanja uređenja i očuvanja prirode i mesta gde živimo" - izjavio je Tomašević Bojan, predsednik skupštine udruženja građana "Plavi Talas".

UG "Plavi talas" je za ovaj projekat dobilo sredstva od opštine Apatin u iznosu od 100.000 dinara na konkursu za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji opštine Apatin u 2021. godini. REŠENJE

S obzirom na širok spektar aktivnosti kojima se bavi, moglo bi se reći da je reč o superudruženju. Prema podacima dostupnim na sajtu Agencije za privredne registre, ovo udruženje pored ekologije bavi se i nizom drugih aktivnosti, te im u opisu stoji da SVOJE CILJEVE OSTVARUJU: U oblasti ekološke svesti i zaštite životne sredine, zaštite i očuvanja biljnog i životinjskog sveta, sporta i rekreacije, vladavine prava, svih vidova umetnosti, nauke, obrazovanja, negovanja tradicije kroz razne oblasti kulturno-istorijskih aktivnosti, zdravstvo, socijalna politika, zapošljavanja, bezbednosti građana i imovine, međunarodne saradnje, trgovine, ugostiteljstva i svih vidova turizma, ali i sa idejom da afirmiše svest o značaju volonterizma, aktivizma, humanitarnog rada i međuljudske solidarnosti kao osnovama za uspešno ostvarivanje interesa društvene zajednice, kako na područiju opštine Apatin, tako i u AP Vojvodina, republici Srbiji i van granica naše zemlje.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.