subota, 06 novembar 2021 08:00

U APATINU ODRŽANA VEŽBA „SISTEM 2021“

U akvatoriju apatinske marine danas su specijalizovane jedinice civilne zaštite MUP-a Srbije – Sektora za vanredne situacije u Sombor relizovale operativno-taktičku vežbu subjekata i sistema zaštite i spasavanja „Sistem 2021“ .

Na vežbi je učestvovalo preko 100 pripadnika Društva za podvodne aktivnosti iz Apatina, članova dobrovoljnih vatrogasnih društava, policije, nautičara, Crvenog krsta, Vojske Srbije, javnih preduzeća i drugih udruženja značajnih za zaštitu i spasavanje ljudi i imovine.

Uz upotrebu plovnih objekata i drugih sredstava, združene jedinice su danas prikazale mogućnosti gašenje požara, spasavanja na vodi, odbranu od poplave, postavljanje specijalnih plutajućih brana kao zaštite od isticanja nafte i njenog širenja, spasavanje utopljenika i ugroženih u vanrednim situacijama te njihovu evakuaciju i transporta na sigurno.

Apatinci su uspešno izveli svaki od zadataka, ispoštovane su sve mere bezbednosti a zaključak je da je ova jedinica spremna da adekvatno odgovori na svaki poziv za pomoć u spasavanju ljudskih života i materijalnih dobara.

izvor:soapatin.org

Slobodno vreme

Lifestyle

El Salvador je poslao više od 4.000 bezbednosnih snaga u tri zajednice na periferiji prestonice da iskorene članove band...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.