petak, 05 april 2024 06:54

Međunarodni dan Roma obeležen u Apatinu: Film "Ko su Romi" prikazan u Domu kulture romskog naselja

U Domu kulture romskog naselja u Apatinu, obeležen je Dan Roma svečanim prikazivanjem filma "Ko su Romi?/ Da se bolje razumemo!-Po šukar te haljovamen!". Manifestacija je okupila prisutnu publiku, goste iz lokalne samouprave, kao i predstavnike Romacted programa, a sve u cilju promocije i očuvanja romske kulture i identiteta.

Film "Ko su Romi" predstavlja intimnu priču o životu Roma, njihovim tradicijama, izazovima s kojima se suočavaju i bogatstvu njihove kulture. Prikazivanje filma bilo je prilika za prisutne da se bolje upoznaju sa romskom zajednicom i da se podstakne dijalog o važnim pitanjima vezanim za prava i integraciju Roma u društvo.

Koordinator za Romska pitanja opštine Apatin, Danijela Ignac, obratila se prisutnima ističući značaj poštovanja i razumevanja različitosti, te podršku lokalne samouprave u promociji jednakosti i prava svih građana. Naglasila je važnost očuvanja romske kulture i tradicije kao neizostavnog dela kulturnog identiteta opštine Apatin.

Ovaj događaj predstavlja još jedan korak ka unapređenju međuetničke tolerancije, razumevanja i saradnje u lokalnoj zajednici, te istovremeno pruža priliku da se romska kultura predstavi u pravom svetlu i dostojanstveno obeleži Dan Roma.

Slobodno vreme

Lifestyle

Dr Debora Li, ginekolog, kaže da od sto ljudi kod kojih je dijagnostikovan kancer, njih 38 će patiti od umerenog do jako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.