utorak, 28 mart 2023 14:39

Predavanja u apatinskim školama u cilju prevencije nasilja

Opština Apatin u saradnji sa Zavodom za ravnopravnost polova, policijskom upravom u Somboru, policijskom stanicom u Apatinu i Centrom za socijalni rad Apatin, organizuje predavanja koja su vezana za sprečavanje nasilja na svim nivoima (rodno zasnovanog nasilja, nasilja u porodici, vršnjačkog nasilja, partnerskog nasilja i dr.). Orgnizacioni sastanak je održan prošle nedelje u “Plavoj” sali opštine Apatin, dok se sa implementacijom programa krenulo današnjim predavanjima u apatinskim srednjim školama.

Učenike je na samom početku pozdravila predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost opštine Apatin Nataša Ćurčić, te ih pozvala da budu interaktivni u radionicama koje su planirane tokom predavanja.

„Grupa učenika je bila jako dobra. Na početku sam i apelovala da budu interaktivni i zaista je bilo zadovoljstvo danas razgovarati sa učenicima četvrtog razreda Tehničke škole. Nastavljamo dalje, danas će licencirani radnici MUP-a i CSR-a održati još jedno prdavanje u Gimnaziji, nakon čega će kroz isti program proći i drugi učenici trećih i četvrtih razreda apatinskih srednjih škola. Prvi cilj je da se probudi svest o problemima nasilja koje je sve prisutnije, a onda i kako da mu se suprotstavimo.Iskreno se nadam da ćemo u narednim periodu to uspeti kod srednjoškolaca“, poručila je Nataša Ćurčić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.