utorak, 28 mart 2023 14:39

Predavanja u apatinskim školama u cilju prevencije nasilja

Opština Apatin u saradnji sa Zavodom za ravnopravnost polova, policijskom upravom u Somboru, policijskom stanicom u Apatinu i Centrom za socijalni rad Apatin, organizuje predavanja koja su vezana za sprečavanje nasilja na svim nivoima (rodno zasnovanog nasilja, nasilja u porodici, vršnjačkog nasilja, partnerskog nasilja i dr.). Orgnizacioni sastanak je održan prošle nedelje u “Plavoj” sali opštine Apatin, dok se sa implementacijom programa krenulo današnjim predavanjima u apatinskim srednjim školama.

Učenike je na samom početku pozdravila predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost opštine Apatin Nataša Ćurčić, te ih pozvala da budu interaktivni u radionicama koje su planirane tokom predavanja.

„Grupa učenika je bila jako dobra. Na početku sam i apelovala da budu interaktivni i zaista je bilo zadovoljstvo danas razgovarati sa učenicima četvrtog razreda Tehničke škole. Nastavljamo dalje, danas će licencirani radnici MUP-a i CSR-a održati još jedno prdavanje u Gimnaziji, nakon čega će kroz isti program proći i drugi učenici trećih i četvrtih razreda apatinskih srednjih škola. Prvi cilj je da se probudi svest o problemima nasilja koje je sve prisutnije, a onda i kako da mu se suprotstavimo.Iskreno se nadam da ćemo u narednim periodu to uspeti kod srednjoškolaca“, poručila je Nataša Ćurčić.

Slobodno vreme

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.