sreda, 22 mart 2023 07:25

Opštini Apatin preko 200 miliona za saobraćajnu infrastrukturu

Na osnovu dva konkursa koja je raspisala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, apatinskoj opštini su odobrena sredstva u visini od 209.887.953,21 dinara.

Prvi konkurs je bio za sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a dobijenim sredstvima u iznosu od 59.887.953,21 biće rekonstruisana druga strana ulice Srpskih vladara, od ulice Srednja do ulice Marka Oreškovića. Drugi konkurs je bio za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture i tu smo za projekat rehabilitacije, izgradnje i sanacije saobraćajnica na teritoriji opštine Apatin dobili 150.000.000,00 dinara. U pitanju je dvogodišnji projekat u sklopu kojeg će biti izgrađena biciklistička staza od Svilojeva do Banje Junaković, dok će novi asfalt dobiti ulica Adi Endrea u Svilojevu, Apatinski put u Prigrevici i put od Nove ulice do gradske deponije u Apatinu, rekla je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Predsednica opštine Apatin juče je u zgradi AP Vojvodine potpisala ugovore za oba projekta, te izrazila zahvalnost Pokrajinskoj Vladi, predsedniku Pokrajinske Vlade Igoru Miroviću, kao i direktoru Uprave za kapitalna ulaganja mr Milošu Maletiću, koji su prepoznali značaj realizacije ovih investicija u opštini Apatin.

Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.