nedelja, 23 januar 2022 07:07

Odžačanka najbolja na kreativnom konkursu

Novobeogradska tehnička škola „Zmaj“ raspisala je konkurs za učenike završnih razreda osnovnih škola sa teritorije cele Srbije, čiji je zadatak mešovitog karaktera, uključivao je kreativni rad, ali i poznavanje prirodnih nauka, odnosno hemije.

Đacima je stavljeno u zadatak da osmisle i izrade efektan slogan na srpskom jeziku, a sve od simbola hemijskih elemenata.

Pristiglo je preko 250 radova, a nagrađena je Milica Miladinović iz Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Odžaka, sa sloganom „VOLiMo NaUKU“. Učenica je nagrađena majicom sa ištampanim sloganom. Pored nje, nagrađeni su još i Srna Čolović iz Aleksinca i Vasilije Milentijević iz Leposavića.

Milena Mitić, nastavnica hemije iz OŠ „Branko Radičević“ istakla je da ovakvi konkursi služe popularizaciji nauke i animiranju učenika da se studioznije njome bave.

-Mi smo poslali oko deset slogana i pobedili smo, zbog čega sam ja veoma ponosna i deca su srećna zbog toga – saopštava Mitić.

Nagrađena učenica istakla je kako bi bilo korisno kada bi ovakvih konkursa bilo više i češće.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.