petak, 03 maj 2024 07:04

Održan dvanaesti po redu "Terpan kup" u Karavukovu

 

Sezona takmičenja na novoj ribolovačkoj stazi na kanalu DTD u Karavukovu počela je lovom na terpana ili cverglana. Vrsta koja se smatra velikom štetočinom jer uništava riblji fond, jedina se i bodovala na 12. “Terpan kupu”, takmičenju za sve uzraste sportskih ribolovaca.

 

Štapovi su zbog veoma toplog vremena zabačeni kasno popodne, radost pecanja je bila velika posebno kod dece, a terpan nije hteo da grize kako treba iako mu je sve bilo servirano kao na tacni. Mi smo okom foto-aparata zabeležili par malo većih primeraka, a organizatori su nas nakon završetka takmičenja obavestili da je ukupan ulov svih učesnika bio oko 25 kilograma, pa će malog proždrljivca bar neko vreme biti manje u njihovom kanalu.

– Došli smo da pecamo “Terpan kup”, a na udici nam se pojavljuje uglavnom babuška i deverika. Terpan se pojavljivao tek sporadično, ali svaka ekipa je imala ulov koji je bio neverovatno ujednačen – počinje priču organizator Dejan Antanasković, koji kaže da ribolovci vole da pecaju terpana.

Pecalo se u paru na dobro pripremljenoj stazi. Klub sportskih ribolovaca “Dunav Karavukovo” za učesnike je obezbedio veliki broj nagrada za učesnike koji su došli iz Kruščića, Kule, Sivca, Horgoša, Kanjiže, Kljajićeva, Karavukova, Odžaka i drugih mesta u okolini.

– Za mamke koristimo gliste, crvenu i crnu. Pecanje ide lepo, lepo se družimo nas dvojica i to nam je bitnije od toga kako riba radi. Najbitnije je učestvovati, kada upecamo nešto veliko to ide u kotlić, a manja riba ide na pečenje – kažu sedmogodišnji Dušan i njegov deda Mihajlo Ilić iz Kule. Dušan je bio najmlađi učesnik na stazi.

 

Pod sloganom “Sport za sve”, Klub sportskih ribolovaca “Dunav Karavukovo” tradicionalno je otvorio novu sezonu “Terpan kupom” za takmičare od 7 do 77 godina. Među 28 pecaroških parova bile su i tri mešovite ekipe dama i muških takmičara.

– Veliki je broj ekipa sa decom, mešovito sa ženama, što je za mene posle dve godine vrhunski rezultat u odazivu. Prema propozicijama, za ekipu pecaju dva takmičara sa po dva štapa, svaki štap sa po četiri udice maksimalno. Peca se četiri sata, pomerili smo početak takmičenja za malo kasnije zbog visoke temperature. Ovo je tradicionalno takmičenje, koje ponovo organizujemo posle pauze, dve godine nismo ga imali iz razloga sukoba sa Savezom sportskih ribolovaca Srbije. Hvala “Vodama Vojvodine” za ovako odlično uređenu i pokošenu stazu, nova staza se pokazala kao pun pogodak jer smo na njoj dobili neke nove i mlade takmičare – kaže Dejan Antanasković koga je na čelu kluba zamenio sin Ilija, koji je uspešan takmičar, a i u organizacionim vodama sve samouverenije i samostalnije “pliva”.

 

Prvo mesto na “Terpan kupu” pripalo je Damiru Nedeljkoviću i Siniši Stefanoviću sa ulovom od 1.250 grama. Drugoplasirani su Radovan Petrović i Marko Manojlović sa 1.025 grama, a treći Žarko Spasić i Ivan Cvetanović sa 955 grama.

U maju je Otvoreno prvenstvo Karavukova u pecanju, za početak juna je planirana četrnaesta po redu manifestacija “Udicom protiv droge”, sredinom istog meseca je takmičenje Lige Vojvodine za starije i mlađe kategorije, a krajem juna karavukovačka staza ugostiće najbolje masterse i veterane na izbornom prvenstvu države.

Izvor: ico.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.