Svim đacima prvacima opština Kula obezbedila besplatne udžbenike i školski pribor Svim đacima prvacima opština Kula obezbedila besplatne udžbenike i školski pribor
sreda, 31 avgust 2022 08:41

Svim đacima prvacima opština Kula obezbedila besplatne udžbenike i školski pribor

Školska zvona će se oglasiti u četvrtak i time će i zvanično početi nova školska godina. Danas su po prvi put u svoje učionice ušli učenici prvog razreda kulske osnovne škole ''Petefi brigada''. Ovim povodom upriličen je svečani prijem kojem su osim rukovodstva škole, đaka i roditelja prisustvovali i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić i zamenik predsednika opštine Kula, Karolj Valka.

Đacima prvacima su dobrodošlicu i srećan početak školovanja poželeli direktor škole, Čaba Požar, i predsednik opštine poželevši im uspešan početak školovanja uz želje i nadu da će uživati u novom razdoblju života sa učiteljicama, a kasnije i sa nastavnicima i profesorima koji će brinuti o njima. Svim učenicima iz je opština Kula obezbedila školski pribor i udžbenike. Nakon programa dobrodošlice koje organizovalo nastavničko osoblje, a izveli su ga stariji učenici predsednik opštine istakao je značaj obrazovanja i školovanja:

“Kao i u prethodnim godinama i ove godine ću se truditi da sa svojim saradnicima obiđem sve škole u opštini i da poželimo dobrodošlicu đacima prvacima. Posebno mi je drago što smo danas ovde, jer ovo je osnovna škola koju sam i ja završio. Pored tople dobrodošlice i lepih reči spremili smo prvacima i neophodan školski pribor, a od ove godine svi učenici prvog razreda dobiće i komplet udžbenika. Ovaj potez je zapravo jedan gest kojim smo želeli da roditeljima prvaka olakšamo novi početak.

Miljanić je dodao da je tokom čitave godine imao prilike da razgovara sa učenicima, koji su se u nekoj sferi istakli, dodavši da se uvek se trudi da istakne značaj obrazovanja i školovanja, koje je u 21. veku u Srbiji i svetu jedina prava ulaznica za bolji i uspešniji život. “Đaci prvaci su još mali da to prihvate i shvate, ali mi moramo to stalno ponavljati kako bi im to kasnije u životu bila prava odskočna daska.“ – dodao je predsednik opštine Kula.

Po rečima Bojane Dević, rukovodioca Odeljenja za društvene delatnosti opštine Kula školsku 2022/2023 godinu u opštini Kula upisalo je ukupno 326 učenika prvog razreda koji će u narednim danima zauzeti svoje mesto u školskim klupama.

Izvor: nasemesto.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti