nedelja, 14 jul 2024 02:02

Da li ste čuli za srpsku Kopakabanu, najlepšu plažu u Vojvodini na koju je ulaz besplatan

Na 5 kilometara od centra Zrenjanina čeka vas jedna od najlepših plaža u Vojvodini i Srbiji uopšte.

Peskara ili Banatska Kopakabana, naziv je za tri jezera koja su nastala iskopavanjem peska, a koja danas nude idealan spas od ovih tropskih dana.

Dva jezera su pretvorena u kupališta, u jednom je kupanje zabranjeno, dok je pecanje dozovljeno.

Zbog prirodno čiste vode i atraktivne lokacije, dugi niz godina Peskara je jedna od omiljenih lokacija za odmor i relaksaciju u ovom delu Srbije.

Godine 2007. počelo je plansko uređenje prostora oko najvećeg jezera i privođenje nameni kao gradskog kupališta, čemu danas i služi.

Ulaz je besplatan, na plažama se nalaze ležaljke i suncobrani, toaleti i kabine za presvlačenje. Spasilačka služba je prisutna od 9 do 18 časova. Oko kupališta ima nekoliko kafića i restorana.

Pored prave lepote koju nude ova jezera, pred kraj dana može vas obradovati prelep zalazak sunca, čiji se rumeni zraci ogledaju u mirnoj jezerskoj vodi - piše Danas.

Slobodno vreme

Lifestyle

Društvene mreže često promovišu zdravstvene trendove koji se predstavljaju kao revolucionarni, ali naučnici upozoravaju ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.