utorak, 16 april 2024 05:25

Incident na vojnoj vežbi desio se kada su ronioci u paru skakali iz helikoptera

Jedan podoficir Vojske Srbije je teže povređen, dok se za drugim još traga posle incidenta tokom vežbe na kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Kako saznaje Nova.rs, u pitanju je bila pokazna tačka ronilačke jedinice, kada dvojica ronilaca iskaču zajedno iz helikoptera u pokretu.

Incident se desio kod vojnog poligona „Orešac“ u Deliblatskoj peščari i to tokom vežbe pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

„U pitanju su iskusni i uvežbani vojni specijalci, koji su tu vežbu sigurno izveli mnogo puta do sada, pa nije jasno šta se tačno desilo. Da li je došlo do iznenadnog udara vetra ili je po sredi neka druga okolnost koja je uticala da ova rutinska vežba pođe po zlu, tek treba da se utvrdi. Moguće je da su možda bili previsoko ili da je helikopter išao brže nego što treba, sve to tek mora da se istraži“ objasnio je sagovornik Nova.rs koji je molio da ostane anoniman.

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva odbrane, do incidenta je došlo prilikom vežbe helikopterskog desanta u vodu, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala, u rejonu vojnog kompleksa „Orešac“ oko 12.15 časova.

Nestalog podoficira, kako navodi naš izvor traže ronioci, kao i brodovi sa sonarima, a u potragu se, pored vojske, uključila i žandarmerija. Povređeni podoficir, koji je odmah prebačen u bolnicu, još uvek je u teškom stanju.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Kome se obraćamo ukoliko imamo primedbe na ponašanje lekara i sestara? Da li u domovima zdravlja u Srbiji postoji zašti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.