sreda, 15 novembar 2023 06:07

RHMZ saopštio kada će prestati da pada kiša u Srbiji, najavio i sneg

Republički hirometeorološki zavod Srbije naveo je na svom sajtu kada će prestati da pada obilna kiša koja je pogodila veliki deo Srbije.

Kako navode, u naredna tri časa na jugu Vojvodine, u Beogradu, zapadnoj i centralnoj Srbiji padaće kiša umerenog, lokalno i jakog intenziteta sa tendencijom premeštanja dalje na jug i jugoistok Srbije.

Na severu Vojvodine razvedriće se već pre podne, a u ostalim krajevima prestanak padavina i razvedravanje uslediće posle podne i uveče.

Za vikend će u pojedinim delovima Srbije pasti kiša i sneg

Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u četvrtak, u petak sledi novo zahlađenje i kiša.

U prvom delu dana će, kako RHMZ najavljuje, u košavskom području i na planinama duvati jak južni vetar, a krajem dana i u toku noći osetniji pad temperature, vetar u skretanju na severozapadni, u Vojvodini i sa udarima olujne jačine (preko 17 m/s).

 

Na planinama će početi da pada sneg, a usled pada temperature, u subotu uslova za sneg biće i u brdskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača.

I dalje će duvati jak i olujni severozapadni vetar, naročito na planinama, u Vojvodini i istočnoj Srbiji.

Subota će biti najhladniji dan u sedmici, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od pet do osam stepeni Celzijusa.

U nedelju sledi prestanak padavina, ali i dalje će biti hladno.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.