Joza Tucakov Joza Tucakov

Majstor šahovske kompozicije Joza Tucakov, rođen je na 25. novembra 1929. godine u Bačkom Bregu. Za 60 godina sastavio je više od stotinu šahovskih problema.

Državni reprezentativac u problemskom šahu bio je 1954. godine u susretu SAD-Jugoslavija.

Bio je prvi predsednik Odbora za problemski šah ŠS Srbije (1958), a potom jedan od najzaslužnijih organizatora u ovoj oblasti, duže od pola veka.

Završio je dva fakulteta, Prirodno-matematički i Građevinski, a na građevinskom je i stekao zvanje magistra tehničkih nauka.

Umro je 2014. godine.

Autor: Dušan Kolundžija

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.