Šandor Gomboš Šandor Gomboš

4. decembra 1895. gdine u Somboru je rođen Šandor Gomboš, istaknuti mačevalac i lekar.Za reprezentaciju Mađarske nastupio je 1928. godine na Olimpijskim igrama u Amsterdamu i osvojio zlatnu medalju u sablji. 

Bio je četiri puta prvak Mađarske i  Evrope i dva puta prvak sveta.

Po završetku karijere posvetio se svom lekarskom pozivu. Od 1997. godine član je Kuće slavnih sportista Jevreja u izraelskom gradu Netanji.

Umro je u Budimpešti 1968. godine.

Autor: Dušan Kolundžija

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.