Detalji tuče dve grupe migranata u Somboru Foto/ Printskrin / Instagram/192.rs
nedelja, 29 januar 2023 08:53

Detalji tuče dve grupe migranata u Somboru

U četvrtak kasno uveče sukobile su se dve grupe migranata na izlazu iz Sombora prema Apatinu. Iako su se u pojedinim medijima i na društvenim mrežama pojavile informacije da je reč o oružanom sukobu, kako „Politika” nezvanično saznaje, nije bilo pucnjave niti upotrebe vatrenog oružja. Migranti su se međusobno tukli rukama i motkama, a pojedini su koristili i noževe.

U napuštenom prostoru nekadašnjeg „Aurometala” sukobile su se dve grupe, jedna iz Sirije, i druga iz Maroka. Jedna osoba iz Maroka je teže povređena udarcem u glavu. Zbog sumnje na krvarenje u mozgu nakon zbrinjavanja u bolnici u Somboru prevezena je u Klinički centar Vojvodine. Jedan Sirijac je lakše ozleđen.

Zbog tuče migranata bio je zatvoren put na izlazu iz Sombora ka Apatinu, ali ne-što pre 21 čas saobraćaj je normalizovan. Na mesto događaja izašla je policija i Žandarmerija, ali nisu zatekli učesnike sukoba već samo povređene kojima je ukazana lekarska pomoć.

Policija nastavlja da traga za osobama koje su učestvovale u tuči, kao i da utvrđuje okolnosti pod kojima se incident dogodio.

Nakon ovog sukoba, juče ujutru policija je u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice kao i gradskom upravom iz Sombora izmestila više od 70 migranata. Auto-busi sa migrantima upućeni su u prihvatni centar u Adaševcima kod Šida.

Izvor: Politika.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.