Nastavak dobre saradnje grada Sombora sa ambasadom Švedske Nastavak dobre saradnje grada Sombora sa ambasadom Švedske
četvrtak, 29 oktobar 2020 04:48

Nastavak dobre saradnje grada Sombora sa ambasadom Švedske

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković sastao se danas sa zamenikom ambasadora Švedske Joakimom Vernom i direktorkom Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ Natašom Turkić. Povod za prijem je nastavak dobre saradnje sa Ambasadom Švedske, kao i današnje otvaranje izložbe ilustracija iz najpoznatijih švedskih knjiga za decu u gradskoj biblioteci.

Izložba je organizovana u sklopu projekta „Priče sa Severa” koji se realizuje na inicijativu Švedskog instituta i Ambasade Švedske u Beogradu koja za cilj ima da podrži čitanje kao važan segment dečjih prava.

U sklopu projekta organizuju se i radionice za decu u saradnji sa izdavačkim kućama Odiseja i Kreativni centar, a održan je i zoom seminar sa nastavnicima i bibliotekarima koji su vodile. Teme su obuhvatale pitanje rada sa tinejdžerima i konkurisanja za projektna sredstva. Ovo je značajan segment projekta koji je usmeren na potrebe biblioteka i škola, kao i na mogućnost razvoja projekta u budućnosti.

U sklopu posete, ambasada je biblioteci poklonila paket knjiga u izdanju „Odiseje“ i „Kreativnog centra“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako smo jednom nogom izašli iz talasa respiratornih infekcija, pomoć lekara traži sve više pacijenata, uključujući i de...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.