U Kolutu pukao ringišpil, povređeno osmoro dece U Kolutu pukao ringišpil, povređeno osmoro dece
ponedeljak, 13 jul 2020 21:07

U Kolutu pukao ringišpil, povređeno osmoro dece

Osmoro dece lakše je povređeno u nedelju uveče u mestu Kolut kod Sombora, kada je pukao glavni centralni stub ringišpila na kom su se nalazili, potvrdili su za N1 u Policijskoj upravi Sombor.

Petoro dece prevezeno je kolima Hitne pomoći u somborsku bolnicu, a dežurna lekarska ekipa zbrinula je njih troje na licu mesta posle incidenta koji se dogodio oko 21.15.

U Opštu bolnicu "Dr Radivoj Simonović" u Somboru dovezeno je petoro dece, uzrasta od 8 do 15 godina, od kojih je četvoro zadržano na bolničkom lečenju i posmatranju, izjavio je za N1 v.d. direktora bolnice dr Dragan Rastović.

Prema njegovim rečima, jedno dete ima prelom nadlaktice, dok je jedno dete pušteno kući sa postavljenom mobilizacijom prelomljene ključne kosti.

"Troje, inicijalno sa lakim telesnim povredama, primljeno je na Odeljenje za hirurgiju Opšte bolnice Sombor radi posmatranja. Svi povređeni su stabilnog opšteg stanja i nisu životno ugroženi", naveo je Rastović u pisanoj izjavi.

Sekretarka Mesne zajednice Kolut, Svetlana Erceg, rekla je za N1 da niko nije životno ugrožen.

"Već 60 godina ta ista familija dolazi sa ringišpilom u Kolut i ovo je prvi put da se tako nešto dogodilo. Tokom noći su već otišli iz sela", navodi Erceg za N1.

O događaju u Kolutu obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Somboru.

Izvor: n1info

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti