utorak, 16 jul 2024 05:11

„Bata u 90 slika” - Izložba slika legendarnog glumca svečano otvorena u Somboru

U Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić” u Somboru, kao deo pretfestivalskog programa „Somborskog filmskog festivala”, sinoć, svečano je otvorena postavka Batinih fotografija.
Novosti
Prvog dana festivala, otvorena je i izložba fotografija iz Borbine arhive, a direktorka KC „Laza Kostić” Ksenija Janković istakla je da joj je veliko zadovoljstvo i čast što je postavka „Bata u 90 slika” deo somborske galerije i filmskog festivala. Somborski filmski festival trajaće sve do 14. jula, a publika će imati priliku da pogleda 14 ostvarenja podeljenih u četiri sekcije.

Svečanom otvaranju izložbe u Somboru prisustvovao je i Radoslav Zelenović, dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke, a prema njegovim rečima, fotografije koje su deo arhiva „Borbe” nude potpuno nov pogled na život Bate Živojinovića.

-Izabrano je oko devedeset fotografija koje su veoma interesantne, zato što one nisu samo iz filmova koje znamo i koji su nam poznati, već su fotografije sa različitih pozicija, u kadru, izvan kadra, sa ekipom, decom… Jedan potpuno drugi Bata Živojinović, koga mi u stvari ne znamo, objasnio je Zelenović.

Nakon Osečine i Sombora, izložba „Bata u 90 slika” nastavlja svoj put po Srbiji, a svoje putovanje završiće u Pekingu, gde čuvani Valter traje kao glumačka ikona.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.