nedelja, 24 mart 2024 05:30

U derbiju sredine tabele Staparci iznenadili Bajšu na gostujućem terenu

 

Somborski predstavnici u Vojvođanskom rangu odigrali su juče svoje mečeve 19. kola.

Ekipa staparskog Hajduka gostovala je u Bajši. Derbi sredine terena pripao je gostima. Staparci su poveli pogotkom Mitra Kucurskog u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Poravnanje je stiglo u 74. minutu. Miloš Marinković je zatresao mrežu golmana Rašete. Pet minuta kasnije domaćin je ostao bez jednog igrača u polju, pošto je iz igre isključen Jakša Krivokapić.

Samo dva minuta kasnije stigla je kazna. Dušan Sretić pogodio je za novo vođstvo gostiju. U poslednjih desetak minuta gosti su pokušavali da stignu do izjednačenje, ali bez uspeha.

Utakmica je obilovala grubostima i nesportskim ponašanjem oba tima. Pokazano je ukupno 11 žutih kartona (tri domaćen i osam gostujućem timu).

Vodeća Sloga kao i prethodnog vikenda, svoj meč odigrala je na Gradskom stadionu u Somboru, gde je ugostila sastav Hercegovca iz Gajdobre. Čonopljanci su nastavili seriju pozitivnih rezultata. Golovima Milana Radosavljevića u prvom i Milovana Vukasa u drugom poluvremenu zabeležili su šestu prvenstvenu pobedu u sedam poslednjih utakmica. Gosti su ublažili poraz pogotkom Nikole Lakovića.

Ovom pobedom Sloga je zadržala tri boda više u odnosu na drugoplasirani Vrbas koji je juče slavio (2:0) nad Preporodom. 

„Prštalo“ je i u Apatinu, gde su snage odmerili Mladost Apa i Ravangrad 2018. Apatinci su poveli u 24. minutu susreta pogotkom Aljoše Jovovića. Deset minuta kasnije Aleksa Sapožničenko je poravnao rezultat, da bi u šestom minutu nastavka Vukan Popović potpuno preokret rezultat. Dvadeset minuta pre isteka regularnog dela gosti ostaju sa igračem manje, pošto je Veljko Petrić morao na „hlađenje“. Ni to nije puno pomoglo Apatincima koji su mučili. U devetom minutu nadokande vremena glavni sudija Nemanja Kuzmanović pokazao je na „belu tačku“ u korist Mladosti, a siguran realizator najstrože kazne bio je iskusni rezervista Nikola Štrbac. Tri minuta kasnije (102. minuta) Aljoša Jovović postiže svoj drugi pogodak na meču za konačnih 3:2 u korist domaćeg tima.

U preostalom meču subotnjeg programa subotička Bačka 1901 minimalno je porazila Mladost iz Turije. 

Narednog vikenda Ravangrad 2018 će ugostiti direktnog konkurenta u borbi za opstanka Mladost iz Bačkog Petrovca, Hajduk dočekuje Bačku 1901, dok će Sloga gostovati ekipi Solunca.

Subotnje mečeve odigrali su Kordun iz Kljajićeva i Jedinstvo Stanišić. Oba naša prestavnika zabeležila su ubedljive pobede. Kordun je bio nadmoćniji u duelu sa Omladincem iz Deronja, dok su Stanišićanci slavili nad Dinamo iz Sonte. Strelci za Kordunaše bili su Stefan Miščević, Dušan Kozlina, Nikola Sekulić i Saša Barać. Stanišićanci su do pobede došli tokom drugog poluvremena. Mrežu gostiju pogađali su Nebojša Napijalo, Strahinja Vranković, Gojko Vračarić, Aleksandar Rončak i Stevan Oluić.

Izvor: somborsport.org

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.