subota, 23 mart 2024 11:17

Klajićevo: Plaćali kafu stihovima umesto novcem

U četvrtak, 21. marta, u Kljajićevu je obeležen Svetski dan poezije. U saradnji sa restoranom Trend i Amigo kafom posetioci su svoju kafu plaćali stihovima umesto novcem.

Na ovu jedinstvenu inicijativu UG "Kulturna gerila", pod sloganom "Plati kafu stihom", Kljajićevo je postalo jedino mesto u Srbiji koje je ove godine na taj način obeležilo Svetski dan poezije.

Program je otvoren muzičkim delom u kom su Marijo Prpa i Rosana Dvoržak maestralno izveli "Pjesmo moja" od Zdravka Čolića. Pesnici su u 3 kruga čitali po 2 ili više pesama. Bilo je raznih žanrova: preko savremene, rodoljubive, haiku do poezije za decu.

Muzičari su izvodili kultne r'n'r pesme, između ostalog i u čast 200 godina od rođenja pesnika Branka Radičevića, 30 godina od smrti Milana Mladenovića - frontmena grupe EKV i 40 godina od prvog albuma grupe Bajaga i instruktori.

Učestvovali su pesnici: Milan Potkrajac, Goran Blagojević, Borislav Kosanović, Maki Basara, Mošo Novković, Sara Novković Tepšić i muzičari Marijo Prpa i Rosana Dvoržak.

Organizatori večeri, UG "Kulturna gerila", iza koje stoje Mošo Novković, Marko Zrinić i Sara Novković Tepšić, su prezadovoljni i ovim, trećim po redu, "Pesničanjem" i najavljuju još događaja za tekuću godinu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.