sreda, 17 januar 2024 06:19

EVO ŠTA JE UBILO SVINJE U SOMBORU Za požar krivi neispravne instalacije, životinje se UGUŠILE OD DIMA

U somborskom salaškom naselju "Milčić" sinoć je došlo do požara u kojem je nastradalo oko 300 svinja, a požar su izazvale neispravne instalacije, saznaje nezvanično "Blic".

Kako saznajemo, farma domaćih životinja prostirala se na oko 900 kvadratnih metara, a požar je izbio oko 20 časova.

Svinje se ugušile od dima

U objektu prasilišta bile su smeštene zajedno krmače i prasići.

- Neispravne instalacije su izazvale požar, što je stvorilo veliku količinu dima i dovelo do gušenja 300 svinja - kaže izvor "Blica".

Intervencijom vatrogasnih ekipa požar je saniran i sprečeno je dalje širenje vatrene stihije.

U saniranju požara, pored dežurne vatrogasne službe iz Sombora, učestvovalo je i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz obližnjeg sela Svetozara Miletića.

Požara više nego ikad

Policijska uprava u Somboru je uputila apel građanima da budu odgovorni prema sebi i komšijama, te provere svoje dimnjake, peći na čvrsto gorivo, da ne ostavljaju električne grejalice uključene bez nadzora. Istaknuto je i da se ne opterećuje električna instalacija, te da se nameštaj i zapaljive materije i predmeti drže dalje od izvora toplote, odnosno plamena.

- Takođe, apelujemo da građani ne odlažu pepeo u plastične kontejnere i u blizini gorivog materijala, da ne ostavljaju malu decu bez nadzora u prostoriji sa šporetom ili pećima koje imaju ložište na čvrsto gorivo ili električnom grejalicom, kao i da isključe električne uređaje kada izlaze iz kuće - navodi se u saopštenju Policijske uprave u Somboru.

Od početka nove godine do 15. januara na teritoriji Zapadnobačkog okruga bilo je 29 požara na građevinskim objektima, od kojih je osam bilo požar dimnjaka, saopštila je somborska policija.

U slučaju da građani primete požar potrebno je odmah obavestiti vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193, te pratiti uputstva, odnosno savete vatrogasaca - spasilaca.

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.