petak, 24 novembar 2023 05:54

Prijem za Somborca Dejana Kovačevića, osvajača zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u boćanјu

Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu „Rummilly“ u boćanju, koje se održalo u Francuskoj, reprezentacija Srbije se okitila sa zlatnom i bronzanom medalјom. Tim povodom, gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i članica Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović, upriličili su prijem za Somborca Dejana Kovačevića koji je u paru sa Milicom Kolundžijom u disciplini miks krug osvojio zlatnu medalјu.

Tom prilikom, gradonačelnik Ratković je čestitao Kovačeviću na ostvarenom rezultatu i poželeo mu da nastavi sa velikim rezultatima na ponos grada.

„Drago mi je da imam priliku da razgovaram sa još jednim uspešnim sportistom iz našeg grada. Želim da ti čestitam na velikom uspehu koji si postigao, kako za sebe, tako i za sve nas. Naš grad ima nekoliko boćarskih klubova koji su veoma uspešni i bilo je pitanje vremena kada će neko od igrača doći do najvišeg međunarodnog odličja, a ti si uspeo u tome. Čestitam ti još jednom i želim ti puno uspeha u dalјim takmičenjima i da nam se vratiš ponovo sa još mnogo medalјa“, izjavio je gradonačelnik Ratković tokom razgovora.

Dejan Kovačević je u juniorskim i seniorskim kategorijama osvajao nekoliko medalјa na međunarodnim takmičenjima, ali po prvi put se popeo na najvišu stepenicu. Trenutno je član BK „Novi Beograd“, a prema njegovim rečima, iako boćanje deluje kao lagan sport, potrebno je mnogo truda, veštine i koncentracije kako bi se napredovalo i kako bi se ostvarili zavidni rezultati.

Na teritoriji Grada Sombora ima nekoliko boćarskih klubova koji okuplјaju veliki broj zainteresovanih igrača različitih uzrasnih dobi, kao što su BK „Sombor“, BK „Ravangrad“, BK „Stanišić“, BK „Riđica“ i BK „Foks“ iz Klјajićeva, koji veruju da sport ide uzlaznom putanjom i da podrškom koju im pruža lokalna samouprava imaju mogućnosti za mnogo veće rezultate kada je reč o međunarodnim takmičenjima.

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.