petak, 25 avgust 2023 10:10

Gradsko veće Sombora: Usvojen predlog o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u Somboru

Gradsko veće Grada Sombora održalo je danas 167. Sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 9 tačaka.

radsko veće je, između ostalog, usvojilo predlog Pravilnika o sufinansiranju mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u okviru projekta „Čista energija i energetske efikasnosti za građane u Srbiji“. Grad Sombor je, u julu tekuće godine, potpisao Ugovor o sufinansiranju ovog programa koji sprovodi Grad Sombor sa Ministarstvom rudarstva i energetike. Ukupna sredstva podsticaja za realizaciju predmetnog programa iznose 13.000.000,00 dinara, od čega Ministarstvo obezbeđuje 6.500.000,00 dinara, dok drugu polovinu sredstava u istom iznosu (6.500.000,00 dinara), obezbeđuje Grad.

Na 167. sednici Gradskog veća Grada Sombora usvojen je tekst III Javnog poziva za kupovinu kuća odnosno stambenih jedinica na teritoriji grada Sombora, za rešavanje stambenih potreba korisnika projekta „Kuće za bolju budućnost u Somboru“. Javni poziv je namenjen za stambeno zbrinjavanje Roma, žena žrtava nasilja u porodici i mladih bez roditeljskog staranja koji izlaze iz sistema socijalne zaštite. Kuće koje su predmet ovog Javnog poziva moraju biti na teritoriji Grada Sombora, što obuhvata teritoriju grada i svih naseljenih mesta. Raspoloživa sredstva za pojedinačnu stambenu jedinicu obezbeđena su iz granta donatora i budžeta Grada Sombora. Vrednost predmetne kuće sa okućnicom iznosi u proseku 2.244.205,94 dinara. Ovim se, potom, ponovo raspisuje III Javni poziv za kupovinu kuća odnosno stambenih jedinica na teritoriji grada Sombora, za rešavanje stambenih potreba korisnika projekta „Kuće za bolju budućnost u Somboru“.

Između ostalog, Gradsko veće je prihvatilo informaciju o potrebi sufinansiranja izrade projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju nekadašnje Garnizonske ambulante za potrebe Odeljenja za plućne bolesti Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor. Ovim putem se ovlašćuje gradonačelnik Grada Sombora da sa Opštinama Kula, Apatin i Odžaci, čiji građani koriste usluge Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor zaključi Ugovor o sufinansiranju izrade projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju nekadašnje Garnizonske ambulante. Ukupna finansijska sredstva potrebna za izradu projektno tehničke dokumentacije koja je potrebna za sanaciju i rekonstrukciju predmetnog objekta procenjuju se na 3.000.000,00 dinara sa obračunatim PDV-om.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.