nedelja, 09 jul 2023 15:59

Dodeljena sredstva za još 12 kuća na selu

Po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom za 2023. godinu, raspisanom od strane Ministarstva za brigu o selu, a Grad Sombor utvrdio ispunjenost uslova konkursa propisanih Uredbom, potpisali su Ugovor svih 12 korisnika ovih sredstava.

Darko Smilјanić, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, je danas u Beogradu, ispred Grada Sombora bio potpisnik Ugovora, dok su korisnici ovih sredstava, koji su se svojim potpisom i zvanično opredelili za život na selu, sledeći: Bojana Ilić i Nikola Elek za kuću u selu Stanišić, Milica i Stefan Popić takođe Stanišić, Zoran Slavnić – Stapar, Sandra i Bertalan Bagi – Svetozar Miletić, Boris Jović – Stanišić, Zorica i Predrag Rapaić – Kolut, Marija i Sava Krstić – Stapar, Dragana i Boris Pujin – Svetozar Miletić, Borka Stojanović i Nemanja Banjanac – Stapar, Kristina i Marinko Mačković – Svetozar Miletić, Monika i Balint Tako – Čonoplјa, Jelena i Antun Pravdić – Svetozar Miletić.

Većnik Smilјanić je ovim povodom izrazio zahvalnost Ministarstvu za brigu o selu koje još od 2021. godine do danas, dodelјuje bespovratna sredstva za kupovinu, do sada čak 108 seoskih kuća na teritoriji grada Sombora i time podstiče ostanak lјudi na selu, te sve prednosti i mogućnosti koje ono nudi, kako za mlade bračne parove, decu, tako i za samohrane roditelјe.

Javni konkurs za realizaciju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, otvoren je do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra, do kada svi zainteresovani mogu da dostave prijave.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.