petak, 07 jul 2023 05:14

Blizu 90 miliona dinara za rekonstrukciju fiskulturne sale Tehničke škole u Somboru

Blizu 90 miliona dinara uloženo je u rekonstrukciju fiskulturne sale srednje Tehničke škole u Somboru, koju će đaci od 1. septembra moći da koriste. Ova sala nekada je bila izgrađena od cementno azbestnih ploča i nastava u njoj se nije održavala godinama u nazad.

Pokrajinska Vlada zajedno sa gradom Somborom uložili su 76 miliona dinara za izgradnju nove fiskulturne sale srednje Tehničke škole u Somboru , 2,8 miliona dinara uloženo je u njeno opremanje ,dok će 12 miliona biti uloženo u kompletnu sanaciju rukometnog terena i dvorišta škole.

"Nismo završili sa svim radovima što se tiče Tehničke škole,u narednom periodu očekuje nas rekonstrukcija dvorišta,rukometnog terena koji se nalazi pored sale.Zajedno sa Sekretarijatom za sport i omladinu i Sekretarijatom za obrazovanje i iz budžeta grada Sombora izdvojeno je oko 12 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju terena.Biće kompletno presvučen asfalt ,biće stavljena podloga i celo dvorište biće rekonstruisano", rekao je gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković.

Ubuduće 1100 metara kvadratnih na dva nivoa koristiće 800 učenika ove srednje škole.

"Na ovom nivou je sama sala sa gabaritima košarkaškog terena i odbojkaškog, tu su svlačionice za dečake i devojčice i kancelarija za nastavnike. U donjem suterenu su dve gimnastičke sale i jedna manja prostorija koja može da se iskoristi za pomoćne svlačionice", rekla je Suzana Vukićević, direktorka Srenje tehničke škole u Somboru.

Nova sala namenjena je pre svega đacima Tehničke škole,ali će slobodne termine moći da koriste sportski klubovi i rekreativci.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.