ponedeljak, 26 jun 2023 08:24

Održan 13. „Vidovdanski turnir u basketu“

Na košarkaškom terenu u Jamama održan je tradicionalni, sada već 13. po redu, „Vidovdanski turnir u basketu“.

Pored seniorskog turnira, na kojem je učešće uzelo 12 ekipa, u sportsko – rekreativnom centru u Jamama organizovan je i turnir za kadete, na kojem je učestvovalo 6 ekipa. Ono što je izuzetno obradovalo organizatore jeste to što su se, pored ekipa sa teritorije grada Sombora, na ovogodišnji turnir prijavile ekipe iz Beograda, Novog Sada, Vrbasa, Kule, Crvenke, Sivca, Apatina i Prigrevice.

Prvo mesto u seniorskoj kategoriji i nagradu u visini od 100.000,00 dinara osvojila je ekipa „AK Sekulić“ iz Novog Sada, na drugo mesto plasirali su se „3h3 Zamare“ iz Novog Sada, dok je treće mesto zauzela ekipa „Jmićko“, takođe iz Novog Sada. Za najuspešnijeg igrača proglašen je Stefan Žigon iz pobedničke ekipe „AK Sekulić“. U kategoriji kadeta, na prvo mesto plasirala se ekipa „Protocool“, drugo mesto zauzela je ekipa „4 pika“ iz Novog Sada, a treće „Crazy boys“ iz Sombora. Za najkorisnijeg igrača u kadetskom uzrastu proglašen je Stefan Krstanović iz pobedničke ekipe „Protocool“.

Pomenutom turniru, koji je uspešno realizovan pod organizacijom Sportskog udruženja „Student“ i uz podršku Grada Sombora, prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika za oblast investicija i međunarodne saradnje, Branislav Svorcan, predsednica Saveta mesne zajednice „Nova Selenča“, Sonja Konjević i predsednik Sportskog saveza grada Sombora, Zoran Bojić.

„Ovim putem bih se zahvalio gradu i lokalnoj samoupravi što su prepoznali važnost ovog projekta i podržali ga, svim prijateljima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji ovog turnira, kao i svim učesnicima i gledaocima koji su bili akteri turnira“, izjavio je jedan od organizatora, ispred SU „Student“, Jovan Uzelac.

Turnir je otvorio gradonačelink Sombora Antonio Ratković.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.