četvrtak, 08 jun 2023 05:53

Somborski kotlić, Ulica starih zanata, Somborsko leto - Šta nas sve očekuje tokom leta

Manifestacija „Somborsko leto“ se organizuje od 20 do 25. juna, a biće propraćena nizom koncerata i manifestacija.

Kao uvertira za Somborsko leto atmosferu će zagrejati auto trke „Nagrada Sombora“ koje se organizuju 17 i 18. juna u Somboru. U utorak, 20. juna planiran je Kabare komedija ,,Nas dve' (tekst, režija, gluma: Tatjana Kecman, peva: Ana Radonjić – ZOE KIDA) i koncert: 'Abba Real Tribute band'.

U sredu , 21. juna ćemo zaplesati uz Z-Verka Zumbu, a nakon zumbe somborsku publiku će zabavlјati bendovi „Pearl Jam Experience“ i 'Obojeni program', dok će u četvrtak, 22. juna biti organizovan Sportski stoni fudbal za sve, Somborski talenat (takmičenje najmlađih u pevanju, slikanju, crtanju ) i koncert dečijeg hora 'Šareni vokali'. Svi programi se organizuju na trgu Svetog Đorđa.

Turistička organizacija grada Sombora i ove godine organizuje izložbeno prodajnu manifestaciju "Ulica starih zanata" od 23 do 24. juna na glavnoj ulici Kralјa Petra I. Mali privrednici, proizvođači unikatnih rukotvorina , čija se delatnost svrstava u stare zanate, iz Srbije i regiona, okupiće se u Somboru po dvanaesti put. Izložba će posetiocima biti dostupna od 10 časova pre podne, pa do kasnih večernjih sati.

„Somborica“- festival tamburaške muzike organizuje se 23. juna na trgu Svetog Đorđa. Ovogodišnji festival tamburaštva „Somborica“ biće organizovan u sklopu Ulice starih zanata, a podrazumevaće tamburaške radionice, forum graditelјa instrumenata, nastup polaznika tamburaške radionice, nastup gostujućih tamburaških orkestara, kao i koncert čuvenog ženskog tamburaškog sastava „La banda“.

U subotu 24. juna biće održana i tradicionalna manifestacija XXVI "Somborski kotlić" na Trgu Svetog Trojsva kada će u zabavno muzičkom programu nastupati tamburaški sastav „Đuvegije“ i estradni umetnici Katarina Živković i Bane Mojićević.

Prodaja kotizacija za Somborski kotlić počinje 12. juna u prostorijama Turističke organizacije grada Sombora , Trg Svetog Đorđa 1, 025/434-350 .

PROGRAM “SOMBORSKI KOTLIĆ”

19.00 NAJAVA PROGRAMA, POZDRAVNA REČ
19.30 PALjENјE VATRE
NASTUP TAMBURAŠKOG SASTAVA „ĐUVEGIJE“
21.00 KONCERT KATARINA ŽIVKOVIĆ
22:30 PROGLAŠENјE POBEDNIKA XXVI SOMBORSKOG KOTLIĆA
23:00- 00:30 KONCERT BANETA MOJIĆEVIĆA

U nedelјu 25. juna planirana je manifestacija „Za dušu riđanu danas vozim fraj“ u organizaciji Udruženja lјubitelјa konja „Zapadna Bačka“ i Udruženja „Ruža“. Predviđene su promotivne, besplatne vožnje fijakerima po centru grada, kao i radionice na kojima će najmlađi moći da upoznaju i razviju lјubav prema konjima. Manifestacija se organizuje i 27.juna.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.