subota, 29 april 2023 05:36

Toplije vreme ubrzava infrastrukturne radove u Somboru i okolini

Čekajući da se završe započeti radovi na najnovijem parkingu na Vencu vojvode Petra Bojovića, za šta je svojevremeno obezbeđena lokacija na prostoru bivšeg, u procesu privatizacije propalog, „Džervina”, lokalna samouprava sa svojim javnim preduzećima bacila se na uređenje postojećih prostora za parkiranje vozila, pre svega u najurbanizovanijem delu grada, Novoj Selenči.

Naime, sve lepše prolećno vreme je omogućilo da se ovih aprilskih dana započne rad na izgradnji i sanaciji ukupno sedam parkirališta na teritoriji samog grada, ne bi li se ako već ne rešio a ono ublažio problem nedovolјnog broja parking mesta u gradu.

Tako je i član Gradskog veća zadužen za komunalnu oblast i investicije Đorđe Zorić obišao radove na sanaciji parkirališta i prilaza kod objekata C-1 u Ulici JNA i T5 u Sportskoj ulici, dok je ispred zgrade Crvenog krsta na Apatinskom putu izgrađeno novo parkiralište, pa je u toku obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, odnosno parking mesta. Kod objekta C4 u Ulici JNA završeni su radovi na presvlačenju postojeće betonske podloge asfaltom, a u okviru ovih radova izvršeno je ravnanje postojeće betonske podloge nanošenjem ravnajućeg sloja asfalta. Identični radovi izvršeni su i na sanaciji parkirališta i prilaza kod objekta A-13 na Prvomajskom bulevaru, a uređena su i dva parkirališta kod objekata A-3 i A-7 u Fruškogorskoj ulici.

Kako je prilikom obilaska ovih radova gradski većnik zadužen za investicije Đorđe Zorić rekao za izgradnju i sanaciju ovih sedam parkirališta iz somborske varoške kase izdvojeno je oko 4,4 miliona dinara. To nije i konačna suma koja će biti izdvojena za ovogodišnja ulaganja u gradsku infrastrukturu, pošto će, prema njegovim rečima lokalna samouprava nastaviti sa ulaganjima i ovu oblast.
Da se ne odstupa od odavno utvrđene nasušne potrebe jednakog tretmana gradske i seoskih sredina kada je u pitanju održavanje i izgradnja novih objekata infrastrukture demonstrirao je i gradonačelnik Antonio Ratković, koji je zajedno sa većnicima Zorićem i Silardom Jankovićem, te predstavnicima Saveta MZ Telečka, obišao je radove na asfaltiranju Ulice Doža Đerđa u Telečkoj. U toku je asfaltiranje ulice u dužini od 325 metara saobraćajnice široke četiri metra. Tom prilikom Ratković je potvrdio reči svog saradnika Zorića kada su u pitanju infrastrukturni radovi u gradu i njegovoj okolini.

- Pri kraju su radovi na rekonstrukciji parkinga u Fruškogorskoj i Ulici JNA u samom gradu, napreduju i radovi na rekonstrukciji parkinga u Sportskoj ulici, a nakon toga nastavlјamo sa radovima u ostalim naselјenim mestima, kao i u Somboru - istakao je Ratković u Telečkoj, selu između Sombora i Bačke Topole koje je široj srpskoj javnosti postalo poznato kada je asfaltni put do njega, iz pravca susednog sela Klјajićeva, specijalizovana televizijska emisija i magazin „SAT“ proglasio za saobraćajnicu koja se nalazi u najgorem stanju u našoj državi iako se radi o ravničarskom kraju. Ova činjenica svakako ne „ide na dušu“ lokalnoj samouravi koja i nema ingerencije nad ovim regionalnim pravcem, ali to je slaba uteha vozačima koji su, pogotovo nakon nedavnog početka radova na rekonstrukciji puta Sombor – Subotica između sela Aleksa Šantić i Bajmoka, upućeni upravo na tu katastrofalnu saobraćajnicu ukoliko žele da stignu od Sombora do Subotice ili obrnuto.

Dok „Putevi Srbije“ ne uvrste oporavak ovog puta u svoje planove, radnici somborskih komunalnih preduzeća „Prostor“ i „Čistoća“ obavlјaju završne radove na postavlјanju dve nadstrešnice na autobuskim stajalištima u prigradskom, odnosno salaškom naselјu Čičovi. U okviru ovih radova obavlјena je priprema podloge za betoniranje, nakon koje je usledilo betoniranje, te postavlјenje samih nadstrešnica, a plan lokalne samouprave je da se u narednom periodu postavi još deset nadstrešnica na autobuskim stajalištima u prigradskim i salaškim naselјima i selima somborskog kraja.

Izvor: dnevnik.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.